Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Kanári tartás. Mi kell hozzá?

Kanári tartás. Mi kell hozzá?

Figyelt kérdés

Olvastam egy cikket a fressnapf oldalán

Azt írták hogy napi 1 órát kell röptetni, ha ez nem lehetséges 2 köbméteres kalitka kell.( egy párra) Ez valóban így van?

A kalitkába miket kell tenni és érdemes-e a kalitkán kívűl is elhelyezni egy két játszó cuccot?

Tisztítás hogy van?

Ha egy hím és egy tojó lesz akkor van esély a szaporodásra?

Köszönöm a segítséget!

2016. júl. 11. 11:22
 1/4 A kérdező kommentje:
Reptetni hogy kell és mikor engedhetem a szabadba is?
2016. júl. 11. 11:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Keresgélj tovább a neten van több és jobb cikk is a témában!
2016. júl. 11. 12:04
 3/4 Törpilla57 ***** válasza:

Egyetértek a válaszadóval. Részletesen nézz utána a neten (itt is vannak jó válaszok, ha beírod:"kanári"), mert úgy látom semmi ismereted nincs a kanári-tartásról.Akármilyen jó szándékkal kezdenél hozzá, ismeret híján nem szabad. Mégis "csak" egy kis élőlényről van szó...!!!

Mikor lehet kiengedni a szabadba? semmikor, mert ha nem jön vissza (óriási esély van rá), akkor a természetben nem él meg, még akkor sem, ha néhány percen belül nem kapja el egy macska!

2016. júl. 12. 06:20
 4/4 Törpilla57 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Utólagos engedelmeddel a privát kérdésedre adott válaszomat ide is felmásolom, kiteszem a Fórumra, hátha más is hasonló "cipőben jár".Arról nem írtál, hogy próbáltál-e rákeresni pl. itt. Rengeteg kérdés-válasz szerepel ezen az oldalon is, ha beírod a keresőbe a "kanári"szót. Én magam is sokra válaszoltam már. Azért ajánlottam először a keresést, utánaolvasást, mert úgy látom teljesen a "nulláról" indulnál... Ajánlom még a www.idre.hu oldalt, azon belül a Fórum -Kanárik topikot, illetve itt is inkább írd be a keresőbe a "kanári" szót. Ez az oldal a tenyésztők oldala, sok szakértő ad tanácsot.

Én azt javasolnám - ha már azért kellően utánaolvastál a dolgoknak -, hogy egy hím kanárival kezdj. Ő fütyül, és egyedül is "elvan".Persze azért jó, ha valaki huzamosan otthon van, hogy ne unatkozzon annyira. Párral ne próbálkozz, mert együtt úgysem tarthatók (egyiknek sem lesz nyugalma), csak a tenyészidőszakban, a tenyésztéssel meg inkább várnod kellene még, amíg elég tapasztalatot nem szerzel. Kalitkát min. 80-40-40 cm nagyságút szerezz be egy kanárinak. Persze ennél nagyobb is lehet, de a lényeg, hogy min. 50-60 cm távolságra tudjon ugorni, repülni a kismadár. Ha eljutsz az elhatározásig és még mindig vannak kérdéseid (az utána-olvasás után is), szívesen segítek a továbbiakban is. üdv. Törpilla

2016. júl. 27. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!