Hogy tudom megkülönböztetni a hullámospapagájok nemét?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 14. 22:25
1/4 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy a csőrük felett az "orruk" a fiúknál kékes, a lányoknak drappos, de ez csak idősebb korukban látszik, fiókáknál még nem.
2/4 anonim válasza:
Igen,az orruk színéről és a viselkedésük is más lehet. A hím ugrándozik ,jókedvű,sokat csicsereg, a lány visszahúzódóbb, félénkebb, többet van egyhelyben, csndesebb. Persze csak tapasztalatból, az enyéim ilyenek voltak.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az papagájaim 9 évesek. Egy kékcsőrű és egy fehér. Sosem születtek kicsik, egy könyvben olvastam, hogy a termetükről, fejükről, nagyságukról kell megkülönböztetni őket és nem is volt szó a csőrükről. akkor elbizonytalanodtam. Én is ugygondolom,hogy a csőrükről lehet. Köszönöm.
2010. ápr. 17. 22:20
4/4 anonim válasza:
Szóval általában a hímeknek erősen kék, a tojóknak barna, esetleg piszkos fehér.
De....mivel már rengeteg színváltozat van, így a viaszhártya színe is megváltozik néha. Albínó, lutínó, creamino hímeknél lila színű kék helyett.
Vannak olyan tojók, akiknek szintén kék. Egedül úgy lehet megkülönböztetni (és ezt már kirepülésükkor is, nem csak idősebb korban), hogy a tojóknak mindig fehér karikával szegélyezett az orrlyuka! A hímeknek sosem!
Ennyire egyszerű az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!