Hogyan szedjem le a tojásról a héját úgy, hogy ne jöjjön le vele a héjhártya?
Figyelt kérdés
Elég időigényes darabkánként lehúzogatnom a héjakról a hártyát, ahogy szoktam, de a pintyem csak így tudja megenni a tojáshéjat (tyúktojásról van szó). Ötletek?2016. máj. 30. 15:28
1/5 anonim válasza:
Ha kelloen kiszarad es ugy daralod le akkor egyaltalan nem kell huzogatni rola semmit.
Vagy hogan adod oda neki? Egyben, vagyis nagy darabokban?
2/5 anonim válasza:
Úgy van. Szárítsd ki és mozsárban, vagy gyúrótáblán zúzd össze.
3/5 anonim válasza:
Ha a tojás úgy főzöd meg, hogy szódabikarbónát teszel a főzővízbe (én mondjuk egy lapos evőkanállal szoktam kb egy liter vízhez), majd miután megfőtt, egyből hideg vízbe teszed, és utána hámozod, akkor teljesen elválik a héjtól a hártya. Nekem eddig működött, bár elvileg függhet a tojás frissességétől is.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyobb darabokban szoktam neki kézből adni, a kisebbeket az etetőjébe teszem.
2016. jún. 2. 10:29
5/5 anonim válasza:
A főtt tojás hélyát kiszárítod és kávédarálóban porrá őrölve, a lágyeleségre, zöldségekre teszed az teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!