A tyúkok éreznek ízeket?
Hogy hogy élik meg, nyilván nehéz megmondani, én legalább is nem tudom.
De esetleg érdekel, hogy a ketchupot biztos hamarabb megkóstolják, mint a majonézt, mert színeket biztos nagyon jól látnak, és a pirost előszeretettel társítják a kajával.
Amúgy szerintem a textúráját is egész jól érzékelni tudják, és mivel ilyen sűrű mártások nem igazán tartoznak a természetes étrendjükbe, hasonló se nagyon van, így nem hiszem, hogy ilyen állagú kaja hosszú távon bejönne nekik.
mivel nyelvük ugyanúgy van, mint nekünk, feltételezem, hogy izlelő bimbóik is vannak.
sőt: mivel a hüllők és a madarak evolúciós léptékben közeli rokonok, és a gyikfélék és a kigyók nyelve annyira kifinomult műszer, hogy a látásukat kompenzálják vele, igy azt gondolom, a madarak izlelése sem lehet sokkal rosszabb - vagy talán jobb is a miénknél.
Amúgy nagy hülyeség, hogy az állatoknak mindegy, mit esznek, azén kutyámnak például határozott óhajai voltak, mikor mit enne vagy nem enne.
érzik persze, megvan, hogy melyik madár milyen ízeket érez, vannak tanulmányok róla. a kolibri édest is érez
mindegyiknek egyéni ízlése, személyisége van, mint az embereknek, van kedvenc kajájuk, időtöltésük, helyük.
most is vannak mentett fiókák nálam, évente 10-20 sérült megy keresztül rajtam, szóval rengeteg egyedi személyiséget volt szerencsém megismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!