Postagalamb bajok, hogy tudom megakadályozni?
Háztetőre szerelhető szálkák pl.?
Vagy egyéb módok,keress meg egy galambmentesítő céget.
Műmadár. Vagy macska. :)
Több cég is foglalkozik ilyesmivel, ha megkeresed őket e-mailben, biztos tudnak tanácsot adni. Nyilván magukat fogják első körben javasolni, de egy árajánlat még nem kerül pénzbe (én tüskéket rakatnék fel a helyedben, bár ők majd biztosan jobban tudják, hogy a Te házad tetejének méreteihez stb... melyik megoldás passzol a leginkább). Biztos nem két fillér, de hosszú távú befektetés, egy tájékoztatást megér, én mondjuk tuti inkább kifizetném, minthogy életem hátralevő részében a galambszartól szenvedjek. Az már más kérdés, hogy ennek a felét legalább állhatná a szomszéd, ha nem az egészet, de erre biztosan nincs sok esély, esetleg polgári peres úton lehetne követelni rajta, tán igazat is adnának Neked, de az ugye hosszú procedúra és megint csak sok pénz, ami utólag térül csak meg, ha megnyered. Pokoli nyűg egy ilyen szomszéd az biztos. Nálunk a kerítést kellett nekem ott is megcsinálni, ahol nem az én dolgom, mert amire a nyomorult exszomszédom lépett volna, hiába kötelezték volna rá, addigra több kárt okozott volna a hiánya, lévén az ő szocializálatlan, neveletlen kutyája szökött át mindig hozzánk (nekem is van 2), illetve minden egyéb, az ő minden irányból hiányos kerítésén ami hozzájuk bement, az utána hozzánk is. Megcsináltattam én szökésbiztosra, fontosabb volt a kutyám biztonsága (és sok a vad is erre), mondjuk nekem sikerült utólag bevasalni rajta. 2 éve szerencsére elköltözött, az újakkal meg nagyon jóban vagyunk.
A ház tetejére szerelj fel egy-kettő olyan locsolót, ami időnként körbe locsolja a vizet körbeforduló sugárban, az elzavarja a galambokat is. Sálam van egy galamb pár, akik itt laknak.
Talán ezért is és a kajáért is, a kinti galambok, az idegenek is ide szemtelenkednek. Tartok magam mellett egy 2 literes virág spriccelőt, amivel az orchidea növényvitrint szoktam locsolni. Azt tűsugárra állítom és amikor az ablak párkányra száll az idegen madár, azzal lespriccelem. A galambok szeretik a vizet, de nem így. Amikor ő maga megy a vízbe fürdeni azt szereti, de amikor lelocsolom, attól elrepül.
Az enyémeket úgy szoktattam hozzá, hogy nem mehetnek fel a szekrény tetejére, hogy egy kis kézi víz spriccelővel oda nyomok egy vízsugarat, ha felmegy és legközelebb már meggondolja, hogy oda menjen vagy ne.
Egyébként nem haragszik meg érte, attól függetlenül oda repül a vállamra és szeretget, búg a fülembe forogva, közben a csőrét ode simítja a fülemhez és oda bújik hozzám. Sokszor annyira oda bújik, hogy becsukja a szemét miközben simogatom a nyakánál a tollat és ott alszik el. Amikor felriad, akkor nézi, hogy hol van, és oda koppint a kezemre, hogy jól van, hagyjál már. :)
Igaz, ezt a galambot egészen kicsi korától én neveltem fel nagy szeretetben. Kb. 3 napos volt amikor itt hagyta az anyja az erkélyen a hűvös időben a kis rózsaszínű még pihe nélküli galamb fiókákat 2008 szeptemberében. Akkor még meleg vizes palack pótmama mellett neveltem és műanyag fecskendőből etettem vízzel kevert grízzel, aztán adtam neki kiskorában szőlő beléből és banánból is egy keveset. Később búzát kapott és napraforgó magot, kölest és Kiskorában falta a szőlő belsejét, most meg bele sem lehet diktálni.
Na de most jut eszembe, itt nem nevelni akarod, hanem elkergetni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!