Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Egy évben 2x is költ egy madár?

Egy évben 2x is költ egy madár?

Figyelt kérdés
Mar volt egy fészekben fiókája, akik mar kirepültek. Most viszont egy picivel arrébb újabb fészket épít. Miért?

2016. máj. 23. 20:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez sokban függ attól, hogy milyen madárról van szó. Ezt nem figyeltem még esetleg?
2016. máj. 23. 20:37
 2/6 anonim ***** válasza:
A mi kertünkben például a rigók idén már másodszor építettek fészket és hamarosan kikelnek az újabb kisrigók :) Szerintem egyáltalán nem ritka jelenség ez a madaraknál.
2016. máj. 23. 20:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez függ a madárfajtól. Amúgy a kerti madarak a jó idő és sokszor az emberi gondoskodás (etetés-itatás) miatt a költés idő hamarabb elkezdődik, azonban ki is tolódik. A verebek, cinkék, rozsdafarkúak 3-szor is költhetnek egy évben! Nem tudod milyen fajta madárról van szó?
2016. máj. 23. 22:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem sajnos nem tudom h milyen fajta egyrészt mert nem igazán ismerem a fajtákat, másrészt mindig gyorsan elrepoen. De a mellkasában talán narancssárga, a háta meg szurke
2016. máj. 23. 23:16
 5/6 anonim válasza:

Vörösbegy lesz, nézz utána:)

Igen,ők tobbször is fészkelnek

2016. máj. 24. 22:34
 6/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb nálunk költő faj két-három sőt némelkyik 4-5 alakolmmal is költ.
2016. máj. 25. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!