Találtunk egy postagalambot az út mellett. A gyűrűje szerint Ausztriából való. Ha felépül, ugye haza tud repülni?
Első válaszoló vagyok, találtam még valamit, ami fontos:
Ha egy postagalamb inni kap, igen gyorsan kipiheni magát. Próbáljon meg a galamb látóterében egy lapos tálat a földre tenni és azt hangos csobogás kíséretében vízzel megtölteni. Ha Ön ezután elég messzire eltávolodik, akkor ajándékát a galamb bizonyosan szívesen elfogadja.
A galambok magevők (kukorica, búza, árpa, borsó, napraforgó stb.)
Egy berepült postagalambot a legjobban egy postagalamb-tenyésztő tud ellátni. Ezért a legjobb lenne a postagalambot a legközelebbi tenyésztőnél leadni.
A fekete gyűrűket elektronikus azonosításra, időmérésre használják. A színes gyűrűk, az ún. állandó lábgyűrűk, amelyet a postagalambok néhány napos korukban kapnak meg, és viselnek életük végéig.
Amennyiben a gyűrűszám nem hasonlít a fent leírtakhoz, valószínű, hogy díszgalambról van szó. Ezzel kapcsolatban a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége adhat felvilágosítást.
Én is!
Ez nagyon aranyos! Írd majd ki, mi lett!
(Bár nem értek a galambokhoz, csak kíváncsi vagyok!)
Hány éves a galamb? a gyűrűjéről le lehet olvasni.
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!