Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mért nem szelídül meg?

Mért nem szelídül meg?

Figyelt kérdés

Van egy Nimfa papagájom kb. 2 hónapja, és mindent úgy csináltam ahogy írták a neten: beszéltem hozzá, türelmes voltam, próbáltam etetni a tenyeremből, de fél és menekül, próbáltam az ujjamra ültetni de menekül előle....

Meddig kell még várni? Mit kell csinálni?

2010. ápr. 5. 23:21
 1/6 anonim ***** válasza:

sztem hagyd nyugton lehet hogy még a környezetet sem szokta meg...

ez a megszelidülés szerintem eltarhat egy évig is, mindenesetre ő diktálja a tempót..

Én mentettem és befogadtam egy macskát amit kutyatámadás ért egy túpart mellől, azóta sem szelidült meg, csak a másik macsekot fogadja el barátjának és csak azt szereti, előlem menekül, még kajára sem jön oda, meg sem tudom fogni csak látom néha a háztetőn..

De szerintem mások is etetik nem csak én...

2010. ápr. 5. 23:33
 2/6 anonim ***** válasza:

A kis betoji. Kitartás, és még több türelem kell akkor.

Én a második hónapnál még csak be-bedugdostam az ujjam a rácsokhoz, párszor megharapott, de aztán megszokta és dumálni is kezdett hozzá. Amikor eljutsz odáig hogy ujjadra akarod ültetni, még sokáig parázni is fog hamár egyáltalán benyúlsz a ketrecbe. Juss el odáig hogy finoman lassan megsimogatod a bögyét, és utánna békén hagyod, esetleg adsz neki vmi csemegét. Fokozatosan egyre többet fogod simogatni, és idő után ráácsingózik. A kulcsszó mindig a finoman és lassan.

2010. ápr. 5. 23:40
 3/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

akkor még várok :)

2010. ápr. 6. 00:05
 4/6 anonim válasza:

Szia!

Nálam ugyanez volt a helyzet a rozella papagájomnál. tegnap sikerült elérnem azt, hogy megsimezzem a fejét és ez nagy szó, már egy éve van meg... volt egy társa is, de ő elpusztult:( Én azt csináltam, hogy a kezem bedugtam hozzá és közelítettem felé meg almával kínáltam.. amúgy a nimfa jobban barátkozik, mint a rozella. A bnőm hullámos papagája meg egyszer látott és rászállt az ujjamra:) nagyon szelíd voolt. Ők megfoták nagy nehezen és a kezükre rakták... máig se értem, hogy hogy lett annyira szelíd az a papagáj:) hát sok sikert hozzá:)

2010. ápr. 6. 15:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Mivel még nem eszik a kezemből, azt csinálom hogy hogy a szotyit adom oda neki és elveszi :D
2010. ápr. 7. 18:52
 6/6 anonim válasza:
haladás:) előbb utóbb leelőzöl jóval, mert a rozella nehéz eset:) hát akkor mégegyszer sok sikert:)
2010. ápr. 8. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!