Egyedül lehet -e hagyni 2 db hullámos papagájt 2 napra. De úgy hogy kb.3 hónaponkeresztül minden héten 2 napot lesznek egyedül?
Attól függ, mekkora a kalitka. Ha egy rendes méret (min. 1 méter hosszú), akkor nincs gond, nyugodtan hagyd őket otthon, semmi bajuk sem lesz. (Több helyre is egyél etetőt, de főleg vizet.)
Ha kicsi a kalitka, akkor viszont gond van. Mert hát
- a legtöbb hullámos rosszul viseli az utazást. Persze lehet, hogy a tieid épp "bolondulnak majd" a vonatozásért, de erre kicsi az esély. Meg is fázhatnak az úton, meg is üthetik magukat, esetleg el is törhet valamilyük (pl. egy hirtelen fékezésnél)
- bárhová viszed két napra, egy idegen nem fogja őket röptetni, tehát ugyanúgy be lesznek zárva, az alapprobléma nem szűnik meg
- még talán az a legjobb, ha valaki hajlandó átjönni, hogy kiengedje őket, de mi van, ha nem mennek vissza a kalitkába időben? Ezt megint nem fogja senki elvállalni.
Szóval kis kalitka esetén én inkább egy röpképes darabra ruháznék be (kb. 10000-ből ki kell jönnie - vagy ha van hozzá affinitásod, akkor te magas is készíthetsz egyet)
Nekem egy kisebb szobai röpdém van, nyáron olykor én is elég sokszor megyek el (mindig max. 2 napra), soha semmi bajuk nem volt, sem a fizikai kondíciójukban, sem a viselkedésükben nem történt semmi változás. Mondjuk nekik 0-24-ben van helyük legalább egy kicsit repülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!