Meddig lehet hullámos papagájt csak kalitkában tartani?
Sziaztok!
Vettem két hullámos papagájt,már 5 napja vannak nálam.
Készül a röpdéjük,de most még nem oldható meg hogy szobába kitudjam engedni őket.A kérdésem az lenne hogy meddig bírják a kalitkában? Hallottam olyanról is hogy egész életét kalitkába töltötte sose volt kiengedve...
De én kiszeretném csak még nem áll rendelkezésemre olyan hely sajnos :(
ha már készül a röpdéjük, akkor szerintem nincs gond, gondolom hamarosan repkedhetnek.
ha nem alkalmas a szobád rá, akkor ne engedd ki őket. többel kötöd be, hogyha az alkalmatlan körülmények miatt beragad valahova, vagy leesik. szerintem várd meg, amíg kész a röpde.
gondolom az állatkereskedésben sem sokat voltak kiengedve. most nyilván jobb életük lesz. 1-2 hetet még kibírnak szerintem. de nyilván feltételezem ,hogy nem egy 30*30as ketrecben vannak, hanem azért picit nagyobban.
Készül a röpdém csak már 5 napja csak kutatok itt kérdéseket teszek fel (persze előtte is ezt csináltam)
Csak ahogy telik a nap egyre egyre több dolog jut eszembe amibe nem vagyok biztos!
Persze hogy nem nagyobba vannak és látszólag jól érzik magukat pedig hosszú utat tettünk meg :)
A másik kérdésem ez lenne kint lesznek nyáron (szélvédett árnyékos helyen) a röpdéjükbe de télen nem szeretném őket kint hagyni (olvastam hogy kint lehet teleltetni)! Esetlegesen a teleltetés bent a kalitkájukban lehetséges? Vagy inkább a röpdéjüket hozzam be és engedjem oda őket pl egy héten vagy 3-4-szer?
Erre szeretnék ötletet kérni :)
Hát nem állatkereskedésben vettem őket hanem egy kisállat borzéről tenyésztőktől.
Hát hadne mondjam szegények sokan kis helyen a hideg szélbe voltak kint és kitudja mennyi időt... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!