Milyen madarat vegyek?
Huh! Ez durva volt! Kicsit elé van tévedve az első válaszoló! :D
Én az énekes papagájt ajánlanám neked, ha szeretnél még valamit! Kint is lehet őket tartani télen, nagy röpdében. Viszont nem fér meg más fajokkal, mert a hím nagyon agresszív tud lenni, főleg költési időben!
De nagyon szépek! Nekem van is egy pár vadas színű! Ha érdekel, akkor fiókák is lesznek kb 2 hónap múlva. :D
Az énekeseket, nimfákat és hullámosokat, sőt több pintyfélét(zebrapinty, japáni sirályka, ékfarkú, eztüstcsőrű) is lehet kint teleltetni egy röpdében, így nem kell őket feltétlenül a fűtött lakásban tárolni.
Az énekeseknek is elég egy 100cmX50cmX50cm-es kalit. Ebben vígan költenek! Viszont, ha télen kint hagyjuk őket, akkor érdemes egy nagyobb röpdébe rakni, hogy tudjanak mozogni, mert a kalitokban nincs elegendő mozgási lehetőségük és akkor tényleg halálra fagynak.
De ez minden madárra értendő!
Nekem eleve kint vannak a nagy röpdékben télen nyáron, így a hőmérséklet-ingadozáshoz hozzászoknak könnyen!
Több fajom is van, köztük papagájok, galambok, gerlék, fürjek, és pintyek. Mind kint telel! Vannak fajok, amik nem bírják a telet, de olyat nem választok! És ritkák is, mert a legtöbb már megszokta ami klímánkat!
Én nem vagyok tévedésben, nem is ezt mondtam, hanem te vagy tévedésben, de nagyon nagyban!
Azt a szakkönyvet elrakhatod jó mélyre, mert úgy látom, hogy nem valami nagy könyv!
Még egy Jákó sem tud megtanulni egy hét alatt egy szót, nemhogy egy hullámos!
Jaa és nem a hullámos a legokosabb papagáj, hanem például a Jákó, vagy más nagy papagájok!
Jó pár hét kell nekik, amíg megtanulnak egy szót, de azt nem 100-szor kell elmondani neki naponta. Hanem legyünk mindig sokat a madárral együtt, a legjobb barátunknak kell lennie és e-közben mondogathatjuk a szavakat nekik!
Az első megtanulása a legnehezebb, de ha megvan, és tisztán szépen magától mondogatja már többször is, akkor jöhet a többi, amit már könnyebben tanul meg.
Szia!
Ha megnézed, akkor ott van a jobb alsó sarokban, hogy privát e-mail küldése a válasz írójának...na ott tudsz e-mailt küldeni.
Budapesttől 100 km-en belül Debrecen felé el tudom vinni, de távolabb már nem igazán. De majd e-mailban megbeszéljük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!