Ha egy nimfa papagájt a 20-25 fokról hirtelen kiteszem 10 fokra attól lehet neki valami baja? Vagy csak szépen fokozatosan szabad hozzászoktatni?
Ha röktön kiteszed 10 fokra tüdőgyulladást is kaphat.
Szoktasd hozzá inkább.
Ha egész életében kint lett volna tartva, lehet megszokná, bár nem hinném, nemhiába exotikus madarak, a trópusokról.
Nyártól lehetne szoktatni.
Saját bőrömön tapasztaltam:minden nap úsztam a folyóban, egészen októberig, pedig akkor már hideg volt. Másképp októberben be nem mentem volna a vízbe.
A nimfa papagáj Ausztráliából származil. De nem trópusi esőerdőkben él, hanem sivatagos szavannákon. Ahol nappal nagyon meleg van, de éjjel fagypont közelia hőmérsékleten. Arról nem is beszélve, hogy a generációkon keresztül fogságban tartott madarak aklimatizálódtak.
Ha kint szeretnéd tartani, akkor májustól mikor már éjszaka sincs fagy kiteszed őket, és a nyáron növesztenek időjárás álló tollat. Illetve ősszel vastag aljtollazatot.
A hirtelen hőmérséklet változás megfázáshoz vezet.
Szoktasd őket fokozatosan hozzá. Hirtelen ne.
A tesóm kirakta a madaramat amíg nem voltam otthon mer idegesítette a hangja és sajnos hamar meg is fázott :((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!