Honnan tudom hogy a Nimfa papagájom fiú vagy lány?
Attól függ, milyen színváltozat és mennyi idős.
Ha nem lutino (sárga-fehér) és albino (hófehér), és elmúlt már 6-12 hónapos (ezt azért írom így, mert az első tollváltás folyamatos, és változó időtartamú, van, hogy fél éves korra lezajlik, de 1 éves korra már biztos, hogy nincs gyerektolla), akkor nézd meg a farktollai alját, ha nagyjából egyszínű (pofafoltos színváltozatnál szürke ritka esetben sárga, pofafolt nélküli változatnál fehér), akkor fiú, ha mintás (pl. csíkozott), akkor lány.
Albino és lutino esetén nehezebb a dolgunk, mert nekik nincs szürke szín a tollukban, és ezért nincs mintázat. Náluk tenyésztő vagy állatorvos állapíthatja meg szeméremcsont vizsgálattal.
A pofafolt szín alapján nem érdemes dönteni, mert az csak pofafoltos és azonos fészekaljból származó, nagyjából azonos színű fiókák esetén érvényes, és a lutino itt is kivétel.
A nimfa színe manapság már szinte nem mond semmit sem!
Ami tutibiztos, az az, hogy ha hím, akkor általában 3 hónapos korától elkezd füttyögni, azaz idegesítő visításai és hülye éneklése van, mert akkor tanul meg énekelni. A tojók meg se szólalnak!
Nem minden hím énekel már fiatal kortól, nekem van egy foltnélkülim, és ő pl. nem szeret énekelni, de biztos, hogy hím, 1 év körülinek tippelem.
Kérdező, esetleg egy képet nem tudsz róla feltölteni a netre?
köszi a válaszokat!! az én papagájom most 8 hónapos és nagyon idegesítő mert állandóan énekel:)
és tudok feltölteni képet de hogyan mutassam meg?
nálunk a Gyurit vettük észre hogy lány, azt hittük fiú,( a másikról tudtuk hogy lány)
minden egyezett, nagyobb fülfolt, énekelt, minden, és most van nálunk egy fiú nimfa is, rájuk mászott, mindkettőt megrakta, többször is
egyébként a másik lány lutino, ez pedig ilyen gyöngyös
szal szerintem a tuti módszer megnézni hogy felkínálja-e magát egy másik madárnak(hím)
vagy az mászik rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!