Hogyan lehet egy papagájnak megtanítani hogy szóra oda jöjjön hozzám?
Figyelt kérdés
Gondolom első lépésnek szelídnek kell lennie ismernie engem és bíznia kell bennem,ha oda eljutok hogy nem fél a kezemtől nem csíp meg már ismer hogyan lehetne neki azt is megtanítani hogy ha mondok valamit vagy hívom akkor oda repüljön hozzám?2015. szept. 5. 23:19
1/8 anonim válasza:
B*szki ha veszel egyet az már szelíd. Vagy a trópusokon laksz?
2/8 anonim válasza:
Fogj egy ínyencfalatot a kezedbe, amit nagyon szeret de ritkán kap (például egy darab gyümölcs) kicsit lóbáld meg az orra előtt, és ha már eléggé rápörgött, akkor emeld a falatot a karod/vállad felé, és mondd hangosan a vezényszót (Ide!, Hozzám!, "Gyere!" stb. - egyet válassz, és csak azt használd. Esetleg megtaníthatod arra, hogy melyik szóra hova repüljön)
Pár alkalom után megpróbálhatod azt, hogy nem lóbálod a kaját, hanem pl. a zsebedben van, és csak akkor kapja meg ha rádszáll.
3/8 A kérdező kommentje:
Nem értem mit akartál evvel mondani.
2015. szept. 6. 00:18
4/8 A kérdező kommentje:
#2 köszi a tippet!
Ha másnak van más ötlete is várom! :)
2015. szept. 6. 00:20
5/8 anonim válasza:
Kedves első, én tenyésztőtől vettem a papagájomat, fióka korában. Nyilván nem volt vad, de kellett egy kis idő mire teljesen megszokott és megszelídült.
2-es voltam.
6/8 anonim válasza:
Nagybátyámnak van papagája és ő mindig azt mondja, hogy Gyere Pityu,gyere! A papagáj erre odamegy, de általában csak neki. Náluk úgy van hogy a papagáj őt választotta a gazdájának és unokatesóméknak meg nekem csak akkor jön oda, ha kedve van.
7/8 anonim válasza:
Utolsó, örülök hogy egyetértesz önmagaddal :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!