Miért billeg a barázdabillegető?
Gyerekkorom örök kérdése :D
Az én tippem az, hogy így egyensúlyozik, de nem vagyok biztos benne (unokatesóm papagájának is viszonylag hosszú farka van, mégse billeg :D bár valószínűleg más nála a súlyelosztás, vagy valami ilyesmi)
Megfejtetted a következő kérdésemet :)
"Miért headbangelnek a galambok?"
Öhhm, oké...
Bocsánat, ha véletlenül ötször (hatszor, hétszer...) küldtem el ugyanazt az üzenetet
"Szokások
Nagyon eleven, ügyes és mindig mozgó madárka, mely igen szépen lépeget, szaladgál, és hogy gyors mozgásában biztos is legyen, erre való a hosszú farka, amellyel úgy billeget, mint a kötéltáncos hosszú rúdjával. Vizek lengjében, szélein ügyesen lépeget át kőről-kőre és még ügyesebben szedegeti a nyugvó, kapkodja a felröppenő rovarságot. Fenyéreken, kerítő falakon ehhez képest iramodik, néha felröppenve, mintha cigánykereket hányna a repülő préda után; de farkával mindig úgy billen, hogy talpra kerül."
Tehát a farokbillegetésnek a talajon mozgás közbeni egyensúlyozásban van szerepe. Ami logikus, mivel általában vízközelben él és kavicsról kavicsra ugrál, szaladozik. A szarka, aminek szintén hosszú a farka, azért nem billeget a vele, mert ő nem szalad a földön, csak komótosan jár. De a repülésnél ő is használja egyensúlyozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!