Szeretnék fürjet tartani háziállatként. Mit ajánlotok?
Figyelt kérdés
1 db. fürjet szeretnék csak tartani, háziállatnak. Nagyon megtetszettek, látom, hogy tényleg akár 10 évig is él?
Miket lehet neki adni enni? miket muszáj?
Hány hetesen érdemes ilyen célra megvenni?
Kicsi korában mivel etessem?
Milyen betegségek jöhetnek szóba, és ha beteg vihetem állatorvoshoz?
Milyen kellékeket, ketrece vegyek neki? Panel lakásban lesz tartva. Inkább bent tartsam, vagy vigyem ki az erkélyre?
Várom a hasznos válaszokat és tanácsokat! Köszönöm előre is, ha válaszolnátok a kérdéseimre!
2015. aug. 1. 22:18
11/16 A kérdező kommentje:
Rendben :) a kérdéseimre esetleg még tudsz válaszolni? ami a kérdésben benne van, meg a többi kommentemben :) Köszike :D
2015. aug. 2. 15:41
12/16 anonim válasza:
Szia a fürjek sajnos tudnak repülni és egy nyitott ablakon (ha elfelejted becsukni) simán elhuzza a csikot. Én japán kakast/tyukot javaslok! Nagyon mókásak a tyúk tavasztól őszig tojni fog. A kakas kukorékol reggelenként..De ha ugy tartod b kakas es tyúk is akk nagyon helyesek lesznek együtt és összetetartanak. De a te döntésed, csak ajánlottam hátha megtetszenek!!:)
13/16 anonim válasza:
Szia ha egyedül szeretnéd tartani akkor tarts tojót mert panelben a kakas hangos.A tojó sokkal félősebb lesz a kakasnál.Valószínűleg mindig meg fog tojni.Etesd kölessel kukorica dara vagy szemes kukorica de minden más apró magvat elfogyaszt.Néha szedj neki parcsit és tyúkhúrt azt nagyon szeretni szokták.Szerintem ha kinn tartod jobb de benn is lehet de akkor nagyon száraznak kell a ketrecnek lennie.Nekem is 1 van(kakas)mert mi tanyán vagyunk.Ha megszelídül akkor tanítani lehet hívószóra meg egyéb apróságokra.Repülni nagyon is tudnak.helyből kb.3m is lehet a magasság amit tud repülni felfelé de távolságra már jobban tud de alacsonyan (kb50m.Egy kis szárnyvágással könnyen tudod szabályozni ezt és ki lehet engedni.Nekünk a konyhában előszeretettel szaladgál és szorgosan jön utánam.Megveheted már felnőtt korban is mert általában szelídek de akkor a legjobb szerintem mikor váltja a csibe kori tollát a felnőttkorira.
14/16 anonim válasza:
A kínait nem ajánlom ha szeretnél tartani mert nagyon vadak tudnak lenni és repülni úgy képes mint egy veréb akár 200-300m-t is képes repülni.a japán sokkal barátságosabb és aranyosabb.a telet is bírja.csak széltől óvd és legyen annyira meleg a helye hogy a víz pont hogy ne fagyon be akkor el van.tojóból tarthatsz 2-t is akkor több a tojás.Tyúkot szerintem ne tarts mert nagyon koszosak tudnak lenni és hamarabb repül mint a fürj.Mert a megszelídült fürj nem repked önszántából de a tyúk az igen.Bár nem sokat max. kisebb berendezésekre.De a tyúk miután megtojt ugyanolyan hangosan rikácsol mint a fürjkakas vagy reggel az átlagos kakas.A fürj egy nagyon szuper háziállat vagy haszonállat mert átlagban halk könnyen és kis helyen tartható és az etetése sem bonyolult.a porfürdőt viszont nagyon szereti ezért ajánlom az egyszerű homokos aljzatot ami min. 5cm vastag legyen.Ki lehet alakítani neki egy kis búvóhelyet ami álltalában egy kis mélyedés valamelyik sarokban és pár ág vagy valamilyen sűrű száraz növényzet fölötte és kész.Nagyon szeretni fogja.Imád kis mélyedésekben kaparászni.Még ha van mód akkor elaprózódott avart is lehet berakni neki hogy tudjon kutatni mert nagyon szeretnek.Esetleg rovarokat adni neki ha van szöcske,tücsök vagy a lakásban nem kívánatos légy akkor adni neki .Megbolondul érte.
15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ilyen segítőkészek vagytok ♡ úgy látszik lesz fürjem, 1-2 hét múlva. Lehetőleg akkor kicsit veszeek maj, és betartom amiket irtatok. Majd megirom hogy milyen lesz :) :3
2015. aug. 11. 17:15
16/16 anonim válasza:
Vigyázz nehogy ketrecestül elrepüljön.. Szomszéd Néni monta hogy neki erepült egy diszmadara ketrecestül mert olyan nyirt csapkodott a szárnyaival hogy megemelkedett a ketrecestül és felemelkedett aztan repült egy kicsit IDE oda billegve de nem birta a sülyt és Le esett ketrecestül a magasból aztan szeret szét tört a ketrecestül és kimászott a összetört romhalmazból es elrepült A Néni mire oda ért már elvolt repültek a madara. Ezért jo ha esetleg lekötözöd valamihez vagy lebetonozod a ketrecet de ha öntvény ketrecet veszel az jó nehéz azt csak nem fogja felemelni, mert Ne felejtsd el hogy ezek a szabadban akarnak lenni azért kapnak ihletet a repüléshez mert szeretik a magaslati levegöt amire jo ha panelban laksz és felköltözol a legfelsö emeletre hogy otthonossan érezzék magukat. De jo ha kis porázt teszed a kis nyakukra és ugy tizméteres gyeplövel reggelente hagyom kirepülgetni hogy jol érezze magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!