Madarat szeretnék tartani. Van olyan ketrec amiből nem rudja kiszórni a magokat?
Az, hogy az állatkereskedésbe hoztak új madarakat, nagyon gyenge alap a papagájtartásra, ezt nyilván te is tudod. (Nem kedved szegni akarom, csak leszögezni.)
Ami feltétlenül kell:
- két madárban gondolkodj, a papagáj nagyon szociális faj, kell neki a fajtárs
- egy nagy ketrec, amiben a kiengedéstől függetlenül tudnak pár szárnycsapást bármikor repülni. (Fajfüggő, de min. az állat kifejlett kori hosszának 4-5-szöröse legyen a hossza és 2-3-szorosa a szélessége) A készen kapható kalitkák nagy része teljesen alkalmatlan madártartásra, meg nagyon drágák is, másodkézből venni vagy méretre készíttetni olcsóbb is mag jobb is.
- igen, elég nagy koszt csinálnak. Nagyobb kalitkából sokkal kevesebb kosz jön ki, de azért abból is jön. Magfogót érdemes felszerelni (ezt könnyen meg is lehet barkácsolni, én azt csináltam, a kalitka alsó 25 cm-es sávjában felerősítettem plexilapot, az etetőt meg a kalitka aljára tettem). Így is jön ki kosz, mag meg toll is, szóval praktikus, ha könnyen tisztítható burkolatú helyen van a kalitka elhelyezve + legyen kéznél a seprű / porszívó, naponta kell használni!
- Készülj fel a hangokra. Van, amelyik sokat csivitel de halkabban, van, amelyik eléggé "rikácsol", de ritkábban, nektek kell tudnotok, melyik illik hozzátok.
- a helyiséget, ahol a kalitka lesz, madárbiztossá kell tenni. Sajnos nem lehet szobatisztaságra nevelni. Ha a röptetés valami miatt kizárt, akkor viszont röpdére van szükség.
Ha további kérdésed lenne, írd meg, milyen fajta papagáj(ok) érdekel(nek).
Vannak, de baromi drágák. Az otthon házilag összeeszkábáltban az a baj, hogy nem tudod átlátszó dologgal eltakarni a rácsot, így a madár rosszul fogja érezni magát, sose fog lemenni a kalitka aljára csipegetni, hiszen nem lát ki.
Amúgy vannak ilyenek. Természetesen aranyárban.
Beülős etetőt meg pintyeknek szoktak árulni.
Amúgy a madár szemetelő állat, ebbe bele kell nyugodni :D
Mellette még hangos és és még a szobát is összepotyogtatja, ha kiengeded.
4es
Engem ez nem nagyon zavart,hogy nem természetes..a madaram boldog volt és kiegyensúlyozott és én is..innentől nem érdekel a dolog. :)
HÁRMAS!!!!
És az jó hogy egy ember kutyával akar közösülni, családot alapítani, a kutyák verbális és nonverbális kommunikációját ismeri, miközben nem ismeri föl a többi embert, nem cesz róluk figyelmet, nem kommunikál velük, és egy kutyát tekint párjának?
NEM.
Ami a papagájoddal történt, azt emberre fixálásnak nevezzük, és EGY BETEGSÉG.
Itt már leírtam, mivel jár, mit él át a madár és hogy a hullámosok sajnos nem fejezik ki tolltépéssel, rikácsolással a szomorúságukat, hanem általában szívrohamot kapnak a stressztől és frusztrációtól.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__madarak__7042997-egy-..
Ez nem társalgó oldal!!!!!
Kérdeztem valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!