Baj ha egy hullámost és egy nimfát tartok együtt?
Nekem volt tojó nimfa, hím hullámos felállás. Hogy mennyire volt egészséges azt nem tudom, de jól megvoltak együtt. El csipogtak egymásnak, a kicsi, ha olyanja volt etette a nimfát, nem emlékszem hogy valaha is lett volna civakodás köztük.
Annyi volt érdekes, hogy mivel a kicsi hím volt, sűrűn jött rá a kangörcs. Ilyenkor a nimfa hátán próbálkozott, udvarolt neki (a nimfa hagyta), aztán mikor lement ez az időszak, megint nyugi volt.
Sajnos egyik télen a nimfa kirepült az ajtón, és nem találtam meg többet. Ekkor már több madárral voltak együtt tartva jó nagy kalitkában, 3 nimfa, 1 hullámos, és egy kacagógerle felállásban. Mikor a 3-ból ez az egy elrepült, a kis hullámos nem is értem miért, de a maradék két tojó nimfa helyett a hím kacagógerlét szemelte ki párjául. Még a kangörcsöket úgy ahogy tolerálta a gerle, viszont a kaját amit kínált a hullámos nem fogadta el. A kicsi egyre erőszakosabb lett, ennek az lett az eredménye, hogy teljesen sebesre dörzsölte a csőrével a gerle szeme feletti részt. Itt döntöttem úgy, hogy odaadom a casanovát egy olyan embernek akinek több hullámosa van, köztük tojók is.
Jól eltértem a témától, a lényeg, hogy szerintem megpróbálhatod őket együtt tartani, elég hasonló a habitusuk meg az életstílusuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!