Van e jelentős különbség a kézzel, és a szülők által nevelt nagypapagájok árában? Ha igen, körülbelül mennyi?
Még mielőtt a torkomnak ugranátok, NEM vásárlási szándékkal kérdezek, csak érdeklődöm, mivel nem sok infót találtam ebben a témában az interneten.
(Bár lehetséges azért, mert a szülők által nevelt nagypapagájok házi kedvencként tartása nem igazán elterjedt, a szülők által nevelt madarak nem népszerűek vagy keresettek ezért sok tenyésztő (sajnos) nem foglalkozik velük)
Mindenesetre én ellenzem bármilyen házi kedvencként, kedvtelésből tartott papagájfaj kézzelnevelését, inkább a szülők által nevelt papagájok tartását támogatom.
A kézzel nevelt madarak általában 50%-al drágábbak.
Én is nevelek kézzel papagájt, de nem a szokásos módon.
A tojásokat a szülők keltik ki, nem pedig keltető gépben kelnek.
A fiókakat csak az előtt veszem el a szülőktől, mielőtt kinyílna a szemük.
Miután önállóak lettek a kicsik, eladásig a "vad" testvérekkel tartom őket, de sokat foglalkozok velük, hogy ne vaduljanak el.
Az így felnevelt madarak tapasztalatom szerint, mint kedvencnek mint tenyészállatként megállják a helyüket.
(Hozzáteszem, én szórakozásból csinálom, nem pedig haszonszerzés céljából "gyártom" a madarakat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!