Találtam egy madárfiòkát a faalatt mit tegyek vele/?
ezt ajánlom olvasgatni.
Ha már van rendes tolla akkor valószínűleg magától hagyta el a fészkét mert nem fértek már el a testvéreivel. Ilyenkor békén kell hagyni őket ott ahol vannak mert hívni szokták a szüleiket akik etetik tovább.
Szia! Jobb ha először leellenőrzöd a fajtáját. A rigóféléknél az a szokás, hogy a tojó(anyuka) kikergeti a fészekből a fiókákat, majd elkergeti őket. Egy idő után majd hívni fogja őket és így eteti.
Szóval ha a fióka hangosan csiripel(kb. mintha nyávogna v. sírna) és nyitogatja a csőrét, akkor a mamáját hívja.
Legjobb ha visszsteszed oda ahol találtad és a természetre bízod hogy életben marad-e(a mamája valószínűleg megtalálja, mert a fióka hívja).
Előtte nem árt megetetni apróra vágott csontkukaccal, vagy cseresznyével és megitatni lehetőleg csepegtetôvel, úgy hogy az orrjukait folyadék ne érje.
A macskákat meg lehetőleg zárd be addig valahova, hogy ne bánthassák.
Ahol találtad annak max.3-5 méteres körzetében tedd bozótba vagy bokorba.
Utána mint már írtam, bízd a természetre.
(Fogságban akár milyen jól is vannak nevelve, 3-4 nap után sajnos meghalnak :(
)
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!