Most madár homokot használok de új munkám van és gyorsítani szeretnék a napi takarításos rutinon.Hullámos papagájaim vannak újságpapírt nem merem, mert mindent megrágnak.Köszönök minden segítséget.
Szerintem nyugodtan beteheted az újságpapírt. Az enyéimnek semmi bajuk nincs tőle, pedig már 12 éve, hogy azt teszek alájuk.
2015. máj. 30. 18:33
2/7 anonim válasza:
Pedig mindenki azt tesz. Arra kell egy kis homok.
2015. máj. 30. 18:34
3/7 anonim válasza:
Madárhomokot semmiképp nem célszerű a kalitka aljába tenni. A madáhomok egyetlen funkciója az, hogy a papagáj eszik belőle, és az apró kövek és kagylódarabok segítik az emésztést. Ha a homokot a kalit aljába teszed, a madár rá fog üríteni, így mikor eszik a homokból, előfurdulhat, hogy a saját ürüléket is a csőrébe kerül, vagy le is nyeli, ez pedig komoly betegségekhez vezethet. ( Emellet takarítani is nehéz)
A legjobb az, hogy ha a kalitka aljába nem fényes, friss újságpapírt teszel, és egy külön tálkába madárhomokot. Így könnyű takarítani, és a madarak is egyészségesek maradnak. Amennyiben rágják az újságpapírt, érdemes ponthegesztett dróthálót pár centiméteres magasságban az újság fölé tenni, hogy ne tudjá elérni a papírt.
2015. máj. 30. 21:12
4/7 anonim válasza:
Én évtizedek óta madárhomokot teszek a kalitka aljába, szerintem ez a leghigiénikusabb és a takarítása pofon egyszerű. Nem is értem, hogy az előttem írók azt írták, hogy nehéz a homokot takarítani. Kiöntöm a használt homokot, beteszem az újat. Mi ebben a nehéz? A madár a természetben nem találkozik újságpapírral és mindig arra kell törekedni, hogy a természetes élőhelyéhez, életviteléhez hasonló körülményeket teremtsünk. A papagáj mindig abból a homokból eszik, ami teljesen tiszta, tehát mindig megkeresi azt a sarkot, ahová nem ürített és az ott található homokból csipeget. És nyilván mindig kap tiszta homokot. Én a kalitka alját mindig befújom atkátlanító spray-el és arra teszem a homokot, soha nem voltak betegek a madaraim. A papírt semmiképpen sem ajánlom!
2015. máj. 31. 08:52
5/7 anonim válasza:
Nekem méretre vágott linóleum van a kalitka alján. Kiveszem, lemosom és kész. Sokkal kulturáltabb. A homokot én sem szórom a kalitka aljára mégpedig azért mert amikor röpködnek, ne verjék fel vele a port. Etető tálkában van felakasztva, onnan eszik és higiénikusabb is.
2015. máj. 31. 09:09
6/7 anonim válasza:
Újságpapír a kalitka méretére szabva - tv magazinos, ami eleve vastagabb, füzetszerű, nagyméretű, azt csak ki kell cserélni és kész. Madár nem megy le úgysem. Madárhomok külön van fenn tálkában azt csipegeti ha kell.
AZ a baj ha lentre teszed a madárhomokot: a madár emésztéséhez kell, muszáj lesz lemennie, hogy beszerezze és az ürüléből kell beszereznie a neki szükséges homokot! Ez nagyon rossz. Külön tálka legyen fenn akkor pluszban. A madár nem macska, hogy a homokot csak piszkításra használja. Ő eszi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!