Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Melyik papagájt lehet jól...

Bence2601 kérdése:

Melyik papagájt lehet jól megtanítani beszélni?

Figyelt kérdés
láttam hogy a jákó papagáj hogy beszél és tök jó meg minden csak 150 ezer Ft... lehet hogy butát kérdezek: melyiket a legkönyebb megtanítani beszélni? max. 20 ezer Ft

2015. máj. 17. 14:11
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon rossz a hozáállásod a papagájtartáshoz.

Semmiképp ne azért gyél, hogy megtaníthasd beszélni, a papagájtartás jóval többől áll.

Ők az egyik legnehezebben tartható díszállatok, óriási a helyigényük (már amennyiben nem egy kis bolti vacak kalitkában akarod kínozni őket), rettenet sokáig élnek (a legidősebb kakadu 143 évesen pusztult el, de még egy teljesen hétköznapi nimfapapagáj is él 20-25 évig) , sokat szemetelnek (eddigi életemben, nem voltam hajlandó egyfolytában egy óránál többet takarítani, de most a madaraim rákényszerítenek a napi legalább két óra takarításra) és ezek mellett egyáltalán nincs 100%-os garancia, hogy valaha meg fognak szelidülni, vagy beszélni fognak. Még mint utolsó tényezőt, megemlíteném a nem túl kellemes hangjukat: https://www.youtube.com/watch?v=JRnLPDcLGHs

Én úgy vásároltam madarat, hogy mindezekbe (a takarítást kivéve) belegondoltam, és vállatam ezeket. Talán még az ár volt az utolsó bökkenő a madárvásárlásnál.

De amennyiben mindenáron papagájt akarsz tartani, és nem csak egy beszélő bábut,valamint utánanézel a tartási körülményeiknek, ajánlom a hullámos papagájt, kezdők számára is jó választás.

Tartását kezdjük az alapoktól, nem fogom cifrázni, mit miért, így vagy úgy kell, ha mást hallottál nézz te utána. Ezek, amiket leírok tények, amiket hozzáértőktől, hosszú idő alatt tanultam:

-Csapatban, vagy legalábbis párban kell tartani

-Egy pár számára a minimum 100x50x100cm-es kalitka, napi legalább 4 óra kiengedés mellett.

-Versele Laga hullámos papagáj magkeverékkel etesd, ezt naponta egészítsd ki különféle gyümölcsökkel, zöldségekkel, legfontosabb, hogy répa mindig legyen előttük.

-Kéthetente főttojás fehérjéből villával összenyomkodott lágyeleséget adj nekik.

-Játéknak ne vegyél nekik tükröt, csengőt, műpapagájt, csak természetes (nem formára csiszolt) fából készülteket.

-Csak tenyésztőtől vegyél madarat, állatkereskedést felejtsd el!

Az ára amúgy 1200-2500 Ft-ig terjed, attól függ honnan veszed.

Egy kis solvasnivaló:

[link]

[link]

2015. máj. 17. 16:59
 2/3 anonim ***** válasza:
78%

Ez kimaradt:

[link]

2015. máj. 17. 17:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Az előző mindent leírt!
2015. máj. 18. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!