Milyen fajta madár az, ami kattogós hangot ad ki és egy helyben is tud repülni, mint a kolibri?
Melyik légykapófélének van még kattogós hangja, ami annyira gyakori, hogy egy szimpla udvaron előfordul?
Csak kérdezem, mert érdekel.
Ki mit ért kattogó hang alatt, vagyis amit hall mennyire kattogás vagy hasonló, ez is jó kérdés, szóval úgysem tudjuk mit hallott pontosan a kérdező.
Én sem ismerem annyira a különböző madárfajokat, de nálunk is van egy hely, ahol elég furán röpködnek a madarak, és mintha pillanatra egy helyben repülnének. Megfigyeltem, hogy legyeket és más repülő rovarokat fognak el olyankor.
Akkor én is nekiálltam guglizni, hogy milyen madár az.
A rozsdafarkút magamtól is felismerem, az a helyzet, hogy nem azt láttam. De nem tudnám megmondani mit, mert olyan semmilyen szürkés-barnás nem is tudom milyen színe volt a zoknak, akiket láttam, hogy nem tudtam beazonosítani, csak odáig jutottam, h valószínű egy légykapóféle lehet....
Én is, a hintaágyban ülve bámultam, ahogyan egy madár “egy helyben” repült egy pillanat erejéig.
2-3 napig figyeltem a kertben a madarakat, míg megint észrevettem, és, ahogy feljebb is írtak egy házi rozsdafarkú volt.
10-es, a házi rozsdafarkú a légykapó félék közé tartozik:)
Egy szó mint száz, valószínű egy rozsdafarkú kapott egy el legyet vagy egy rovarfajtát.
Ui.: A tojónak és a hímnek más hangja van?
Ha jól vettem észre a hímnek kattogó, míg a tojónak..hm..más :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!