Feketerigókat hogyan lehet távol tartani?
Nyaranta kirakjuk a cserepes virágokat az árnyékba, szabadba. Az idén felfedezték maguknak a rigók. Kikaparják a földet a cserépből, a növénykét meg kidobják.
Nem szeretném bántalmazni a rigókat, csak távol tartani a cserepektől őket. A kifeszített madzagra kötözött nejlondarabok hatásosak? Vagy van valami jobb, szintén olcsó megoldás?
Mielőtt valaki félreértené, szeretem a madarakat, egész télen etetem őket, most a meleg időkre csináltam itatót nekik. Viszont a cserepes növényeket is szeretem...
Igen, tuti, hogy rigó! Reggel mikor mentem dolgozni (a növényeim elsiratása után) láttam is őket: van egy fekete hím és egy barna tojó. Megpróbálok kaját tenni nekik+nejlonszalagok a cserepek fölé.
A kartonpapíros ötlet is jó, kipróbálom.
A kavicsos megoldás kilőve. Azt már próbáltuk: mára a kavicsokat is kidobálták a földdel együtt!
Biztos fiókáik vannak, van egy magas, dús hársfánk, magas tujáink, diófánk. Van hol fészkelni. :)
Igaz-igaz, férgeket nem tudnék nekik szerezni. Almára gondoltam, de sejtettem hogy az se az igazi.
Nem marad más, mint a karton meg a zsinóros nejlon csíkok.
Franc, hülye mobil.
Szóval mindenki a helyén, növény a cserépben, rigó a füvön, ott kapirgál. Remélem hosszú távon is hatásos lesz, mert elég ronda ez a védelem !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!