Hogyan tudom kikelteni a csirkét?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ilyen létezik? o.O
Ha ez igaz, egyszerűbb lesz szerintem egy hónap múlva szerezni egy napos csibét. A csibe 21 nap alatt kel ki, úgy időzítsd.
Ha nincsen kotlósod, se keltető géped, akkor nem tudom hogyan lehetne állandó 36-38 fok alatt tartani a tojást.
A tanárnak meg csak gratulálni tudok. És hova fog rakni egy osztálynyi csibét? Szerintem így akarja magának biztosítani a tavaszi baromfivásárlást. Hiszen így ingyen lesz neki.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A keltetéshez állandó hőmérséklet, páratartalom és legalább napi kétszeri forgatás kell.
A 21 nap első harmadában úgy 37,8-38 C°, és 55-60 %-os páratartalom kell. A második hét vége felé kicsit lejjebb lehet venni a hőfokot; úgy 37,5 C°környékére. A 19 naptól még lejjebb kell venni a hőfokot úgy 37,2 C° körülire és meg kell emelni a páratartalmat, hogy lágyítsd a tojáshéjat és segítsd a csibék kikelését. Emellett az első 19 napon legalább naponta kétszer meg kell fordítani a tojásokat az ellentétes felükre, ehhez filccel szoktuk megjelölni a két ellentétes oldalt.
Mindezeket vagy egy kotlós, vagy egy keltető tudja megoldani... Nekiállhatsz persze infrával is, de egy precíz hőmérő és egy páratartalom mérő nem árt. Azzal is kalkulálj, hogy elsső alkalommal még szinte biztos, hogy csak kb minden második tojásból lesz csibe, ezért ne egy tojással ess neki! És persze kakassal rendelkező udvarból keríts tojást az egészhez... Sok szerencsét!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!