Idősebb nimfa papgáj szelídítése? Hogyan?
Ne éheztesd. Előbb azt próbáld elérni, hogy ne féljen a közeledben lenni, ehhez meg türelem kell. Fajon belül is eltérő természetűek az egyedek, és ki tudja, őt nem érte-e valami rossz, amiért bizalmatlanná vált.
Az én kis nimfám idén lesz 7 éves, ő nálam született, de egyszer nyoma veszett, visszakerült, csak utána nagyon félt mindentől. Megviselte a szabadtéri kaland. Sokáig pl. félt a tükörtől, mára megbarátkozott vele, beletelt pár évbe. Magától nem mászik a kezemre, de ha megfogom, tűri, és úgy hajlandó, de sokáig megfogni se tudtam annyira se, hogy megnézzem a sérüléseit. Sokáig nem mert kijönni a kalitkából, hiába volt szabad, most már hétvégenként kifejezetten kéri, és akkor mászkál.
Az én madárkámnál nem jött be, de van, amikor ez bejön. Igen, ez fárasztó. :-)
Próbáld ki, abból nem lehet gond, aztán látod, hogy mennyire áll rá.
Esetleg valami nasival is próbálkozhatsz, amit szeret, hátha arra odamenne legalább annyira, míg kikapja a kezedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!