Hogy csináljam? Fürjeknek hogyan alakítsak ki ketrecet/kalitkát? (Tötpefürjeknek. )
Először is:
www.idre.hu/forum
Másodszor pár tanács. Ha lehet legalább 80 centi magas legyen, egy méter hosszú és legalább fél méter széles.
Ez szerintem alapméret ezeknek a kis madaraknak. Nagy a mozgásigényük, ezért kisebb kalitkában nem érdemes tartani őket, mert sokszor tépősek és meg is kopaszthatják egymást.
Homokfürdőt mindig biztosíts nekik, akár egy tálban. Esetleg vízfürdőt is tehetsz be nekik, bár nem sokaknak fürdik vízben a fürje, de nekem igen. :D
Eleségük a vörös és sárga köles, fénymag keveréke. De én szemes takarmány keverék darát szoktam nekik adni, mert abban változatosabb a magok összetétele.
Főtt tojás mehet nekik időnként. Fontos, hogy ásványi anyag is legyen előttük állandóan! legjobb a zeolit, vagy a tojáshéjreszelék!
Ha csinálsz ágakból és valami sűrű növényzetből egy kis búvóhelyet nekik az egyik sarokba, akkor beletojik és nagy az esélye, hogy meg is kotlik rajta.
De amint megvan a 3. tojás nem szabad több főtt tojást adni neki, mert akkor nem hagyja abba a tojást!
Szívesen!
Örülök, hogy tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!