Ez nagy probléma? (Törpepapagáj)
Törpepapagáj talán az egyetlen papagáj, ami nem bírná ki ezt az egyedüllétet. Angolul Lovebird-nek, azaz szerelemmadárnak nevezik őket, pont azért mert nagyon ragaszkodnak a társukhoz, nélküle kezelhetetlenné válnak.
Hallottam már olyan esetről, hogy valaki egyedül tartott törpepapagájt, de az olyan hangosan üvöltött a párja nélkül (minden bizonnyal családtagjait hívta) hogy el kellett ajándékoznia.
A szobában röpködés rendben van, csak előbb ablaküveget kell szoktatni őket, nehogy nekirepüljenek. (Ezt úgy teheted meg, hogy letakarod az ablakokat szövetek/függönnyel, majd szép lassan , napok alatt egyre nagyobb területről le veszed a függönyt, egy idő után megtanulják, hogy ne menjenek neki az ablaknak.
De azért a szobai tartást nem árt meggondolni: én két rozellapapagájt tartok a szobámban és legalább napi egy órát takarítók utánuk, ha nem többet.
Nem akarlak lebeszélni, de a törpe p.-t viszonylag nehéz szelídíteni, pont azért mert a párjához, fajtársaik őz ragaszkodik inkább, mint emberhez.
DE ha tetszenek, nyugodtan vegyél papagájt, csodálatos állatok!
Igen, ez nagy probléma. Soha ne tarts törpepapagájt egyedül! (Jobb helyeken nem is adnak egyet, csak párban. Nem véletlenül.)
Hiába teszel neki játékot, nem fogja érdekelni, ha magányos és szomorú.
A szobában reptetést is csak akkor ajánlom, ha te is ott vagy velük. Felügyelet nélkül ne hagyj szabadon madarakat. A törpék pedi amúgy is ravaszak, rosszcsontok. Pár percig nem figyelsz, és már tudnak valami kárt csinálni. (Magukban is!)
Érdeklődő kis jószágok.
Én csak annyi időre hagytam ott őket, amíg engedtem egy flakon vizet, de ennyi idő pont elég volt, hogy egy kint hagyott pólómról letépdessék és szétdobálják a kis köveket. :)
Amúgy nagyon szórakoztatóak és okosak, jópofák. De nem szabad pár nélkül tartani, és felügyelni kell rájuk, mert nagy csínytevők!
Ha jól érzi magát, nem túl zajos, de ha rikácsolni kezd, azt nagyon élesen teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!