Mit gondoltok erről a szelídítési módszerről (hullámos papagáj)? A mostani papagájomnál is beválhat?
1. Nap: békén hagytuk, hadd szokja a helyet. Néha megpróbáltuk megközelíteni. Szerintem valami ilyesmi berögzült a fejébe: kalitka = biztonság és kaja
2. Nap: kiengedtük a ketrecéből, hogy ne érezze fogságban magát... :) Persze a tágas szoba nagyon barátságos volt neki, ki is nézte a legmagasabb pontokat, a polc tetején összeszarta a citeratokom, a kislámpán alatt pedig tele volt tollpihékkel... :D Néha magára hagytuk, olyankor boldogan repdesett össze-vissza. Amikor bement a ketrecébe aludni vagy enni, akkor rá tudtuk csukni.
3.-6. Nap: Minden nap kiengedtük a szobába, egyre közelebb engedett magához. Néha a kezemből etettem, amikor hoztam neki egy kis zöldséget/gyümölcsöt, kicsit bátrabban közelített hozzám.
7. Nap: felszállt a kezemre, vállamra és a fejemre, oda tudtam menni hozzá. Sajnos a fülemet előszeretettel rágcsálta :S. Ízlett neki... :D
Mára nagyon szoros barátság alakult ki köztünk... Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek neki társat, akkor vele is megcsináljam ugyanezt? Mi az amin változtatnátok ezen a módszeren?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!