Hogyan alszik egy hullámos papagáj?
Nekem nagy kalitkám van (talajtól-plafonig érő), és sosem takarom le éjszakára. Ahogy besötétedik, elbújnak a madarak aludni, ahogy virrad, elkezdenek csiripelni (nálam kurrogni, mert van egy kacagógerlém, és ő kezdi az ébresztőt). Ha nem zavar reggel a csiripelés, nem fontos letakarni.
Kérdésre: a hullámos ugyanúgy alszik mint bármelyik másik papagáj, de leírtad te is hogy csinálja :D
Nem muszáj letakarni. Akkor érdemes ha reggel tovább alszol mint ők, vagy ha később fekszel mint ők mert zavarhatja őket a lámpa, tv stb. És mivel nekem pont az ágy mellett van a kalitka igénylem hogy legalább ennyivel el legyenek tőlem szigetelve.
Annyi megjegyzést tennék hogy a kalitka falára való felkapaszkodás szerintem nem kényelmes alvási póz. de ha jól emlékszem nekem is csinálta ezt a nifám anno. Azért lehet mert még új a környezet, feszélyezett és talán így éberebb marad mintha kényelmesen fél lábon elpilledne az ülőrúdon.
Azért kapaszkodik fel a rácsra mert az ülőrúdon nem érzi magát biztonságban az alváshoz. Ennek semmi köze az új környezethez. Tegyél be olyan magasra egy ágat hogy ha ráülnek a fejük teteje és a kalitka teteje között csak 1-2 centi legyen.
A másik is azért alszik a hintában mert azt a hinta oldala és teteje miatt zártabbnak így biztonságosabbnak érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!