Mi a véleményetek a hegyi papagájról?
Nekem csak rövid ideig volt, és nem értek hozzájuk, de egy valamit nagyon megjegyeztem velük kapcsolatba. Mikor megcsípte a kezem nem csak hogy belemélyesztette a csőrét de el engedni sem akarta a a kezem.... Úgy keltett le választani.
XD nem mintha evvel le beszélni akarnálak, csak mondom.
Ha van kert én kihasználnám. Persze csak akkor ha tiszta környéken laktok és nem pl. egy forgalmas autóút van a ház előtt.
Egy pár méteres kinti és egy pár méteres benti röpde lenne a legjobb nekik. A kinti röpdébe tavasztól őszig kirakhatod őket rendszeresen levegőzni, napozni. Papagájt nem tartunk kalitkában ha megfelelő életet akarunk biztosítani nekik. A minimális hely az 1-2 méter hosszú röpde akkor is ha ki lesznek engedve a szobába.
Ugyanazt eszik mint a többi papagáj, fajnak megfelelő magkeverék, gyümölcsök, zöldségek, zöldek.
Azt tudom róluk hogy nagyon erős a területvédő ösztönük. Ami azt jelenti hogy nagyon védik a kalitkájukat/röpdéjüket az embertől, csípnek is ha pl. benyúlsz az etetőtálért. De ez a viselkedésük nevelhető megfelelő módszerrel.
Úgy tudom stresszes madarak azaz hamar stresszelni kezdenek ezért fontos nekik a nyugodt élet.
Ivaréréskor és utána főleg amikor hormonosak lehetnek agresszívabbak,kiszámíthatatlanok de ez is nevelhető. De ha első papagájok lennének alaposan mélyedj el a papagáj nevelés témában és tanulj mert ivaréréstől valószínűleg szükségetek lesz ilyen tudásra hogy kezelni tudjátok őket.
Intelligensek és ragaszkodnak a gazdájukhoz ha foglalkozik velük, szán időt a szelídítésükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!