Szerintetek érdemes lenne papagájt vennem?
Kérdező, nem kell feltétlenül odafigyelni a kötekedőkre, ha egy ilyen fajta kérdést írsz ki, természetes hogy a válaszok fele így hangzik majd: neked nem.
Mindazonáltal te ismered magad, és amíg nem tapasztaltad meg mennyire tudsz alkalmazkodni erre tényleges választ nem lehet adni.
Egyébként én is ettől féltem a legjobban amíg nem voltak meg, de mivel mindenképpen elhatároztam hogy madarat akarok tartani vállaltam a hátulütőit is és. végül is most az a véleményem hogy a tényleg szereti valaki a papagájokat akkor az több örömét leli majd bennük mint amennyi bosszúságot okoznak... mint ahogy így van ez minden mással is.
Ha tényleg csak azért vennél mert hogy szépek akkor egy kis kanári, vagy pinty ideálisabb lenne papagáj helyett. Gondold át hogy valóban házi kedvencet/kedvenceket szeretnél vagy csak valami kis élőlényt ami feldobja a szobát.
Amúgy a zajról. Minden papagájnak más a hangja, és általában csak bizonyos napszakokban aktívak. Én két nimfát tartok, és a csicsergésük ki mondottan kellemes, ha csak nem aludni akarok épp... viszont néha elkezdenek ,, szirénázni". Fogalmam sincs hogy minden nimfa tudja-e, vagy az egyik eltanulta az előző lakhelyén a többi meg tőle... de borzalmasan fülsüketítő. Szóval amikor épp nem zavar hagyom had csinálják, mikor meg nagyon zavar rájuk szólók és úgy kb.. 20. rászólás után abbahagyják. Este meg természetesen lehet tőlük aludni, mivel ők is alszanak. Egy szokott időben el csöndesednek és nyugovóra térnek. Én ilyenkor mindig le takarom őket, azért is mert ha még ébren vagyok ne zavarják őket a lámpák. Reggel viszont ha még aludni szeretnék de ők már aktivizálják magukat még letakarva hagyom. Kölcsönös alkalmazkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!