Hogy vehetem rá a szüleimet, hogy lehessen egy vagy két hullámos papagájom?
Nagyon köszönöm a választ, sok mindent megtudtam:)
És ment a zöld kéz!
Ha lesz akkor mindenképp kettő legyen. Egyedül,fajtárs nélkül nem érzik jól magukat.
Amíg kinn világos nem lesz addig csöndben vannak. Amikor felkel a nap nekik akkor kezdődik a nap tehát elkezdenek mászkálni, csipogni,stb. De ha van redőny tehát napfelkelte után is sötét marad a szobában akkor lehet késleltetni az ébredésüket.
Nálam csak hímek vannak(a hímeknek többet jár a csőrük) de nem zavarnak. Igaz reggeltől estig állandó háttérzaj a csiporgásuk,udvarlásuk de általában nem túl hangosak. Mondjuk ez emberenként változhat. Hallgassatok meg élőben néhány hullámost ahogy egyszerre mondják a magukét és döntsétek el hangosak-e. Én szeretem a hangjukat, túl nagy csönd lenne nélkülük.
1 pár esetében kevesebb a hangoskodás mivel a hím udvarol sokat/többet de a tojó csak időnként szólal meg általában.
Miért nem engedik a szüleid? Mikkel érvelnek?
Csak csatlakozni tudok az elsőhöz, a hullámos az egyik leghalkabb papagájfaj. Én is nagyon szeretem hallgatni a csivitelésük, vagy arra az apró zajra ébredni, hogy reggeliznek:) - én is egy légtérben alszom velük, és nincs semmi gond ezen a téren. Talán kétszer fordult elő, hogy éjjel megijedtek, akkor felkapcsoltam a villanyt, ellenőriztem, hogy nincs-e bajuk, vártam pár percet, amíg megnyugodtak, aztán aludtam tovább. (Amúgy áthallatszik a falakon a hangjuk, hacsak nincs komoly hangszigetelés, de tényleg kellemes a hangjuk:))
Ami problémát okozhat még a szüleidnek, az a kosz. Nagyobb kalitkában nemcsak jobban érzik magukat, de sokkal kevesebb koszt is csinálnak. Nekem 100*50*100-asban vannak, és a kalitka alsó 25 cm-es sávját körbevettem egy plexivel, az etetőtál a kalitka aljától pár cm-re van, így rengeteg kosz eleve a kalitkában marad. Emellett is max. 2 naponta fel kell söpörni körülöttük, ezért praktikus, ha a kalitka környékén nincs szőnyeg, hanem parketta van, és mindig van kéznél kisseprű és lapát:). A múltkor 1 napra áttettem a madaraimat egy kb. feleekkorába, ami a "pótkalitka" vészhelyzetekre (átrendeztem és nagytakarítottam a kalitkájukat), egy fél nap alatt akkor lett a kosz, mint máskor 2 nap alatt sem jön össze, nem is csoda, akárhányszor megmozdultak, repültek a magok, a tollak, minden:(((
Viszont érvelhetsz azzal is, hogy ha egyszer megszerezted a felszerelést, a fenntartásuk akkor sem kerül túl sokba, hogyha prémium eledellel és minden jóval:) látod el őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!