Szuksege van e a hullamos papagajnak zoldsegre es gyumolcsre?
Igen! Naponta egyszer kell nekik adni, es egy heteten, vagy egy honapban egyszer lágyeleség is kötelező, hogy megmaradjon az egészségük.
(A zöldség helyett csíráztatott magvak is lehetnek.
IGEN! [link]
Naponta egyfélére legalább. De ne ragadj le az alma,sárgarépa párosnál. Rengetegféle gyümölcs és zöldség van nem csak ezek. Igaz nem mindet ehetik meg de nagy részüket igen.
Salátára pont nincs szükségük illetve kockázatos mert eltávolíthatatlanul eltárolja a méreganyagokat a földből, öntözővízből. Csak akkor adj nekik ha saját kertből van 100% vegyszermentes és a kertben más sincs permetezve.
Minden gyümölcs és zöldség amit kapnak vegyszermentes legyen vagy házilag vegyszermentesített.
Azt is szokták szeretni ha csíráztatsz magokat(akár a magkeveréküket) és hagyod megnőni hogy zöld "fű" legyen belőle és ezt a zöldet adod nekik.
Igen meg olyan mint fuszernovenyre is szukseguk van kapor fokhagyma oregano
Rozmaring stbidaig nem tudtam
De nem akartak megenni meg az alap zoldsegeket sem, ezert
Kenytelen voltam elvennitoluk a magot, viszont a zoldek kozze szortam egy kicsites igy sikerult ra venni oket a fogyasztasra nagy oromomre most mar csocsalgassak .
Rozmaring, oregánó,stb fűszereket nem muszáj nekik adni de változatosság kedvért kaphatnak de jól nézz utána mit ehetnek mert szerintem nem mindet ehetik.
Fokhagymát inkább hanyagold mert baktériumölő ami jó de a hasznos baktériumokat is elpusztítja ami viszont nem feltétlenül jó. Egy kis pehelysúlyú hullámosnak a fokhagyma adagja olyan kevés(kb. egy nagyon vékony szelet nagyon ritkán adva) hogy nincs értelme adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!