Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit csináljak a papagájjal...

Mit csináljak a papagájjal hogy ne zavarjon közben?

Figyelt kérdés

nálunk ugye a papagáj mindig is szabadon mászkált, nyitott kalitka ha akar bemegy, ha akar kijön..15éves papagáj, még kicsi koromban kaptam (18vagyok) hozzám kötődik, szeret nagyon, mászkál a vállamra,hajamba stb szóval mindig körülöttem lebzsel.

Viszont mióta először van pasim azóta gondok vannak..ugye bent van a szobámban és közben rámászik a vállamra és csipog közben :S Kb olyan mintha azt mondaná pasimnak hogy "mit csinálsz vele? hagyd békén"

megpróbáltam azt hogy a kalitkába berakom addig és kiteszem a szobából, de olyan visítozást csinál mintha ölnék :(

2014. dec. 3. 09:05
 1/10 anonim válasza:
32%
Kamu XD Nem hiszem el... XD XD XD
2014. dec. 3. 09:08
 2/10 anonim ***** válasza:
12%

Megmondom.

Pasid foglalkozzon a papagájjal. Én meg foglalkozok veled, Édes. :)

2014. dec. 3. 09:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Mivel egyedul van mar evek ota szamara te vagy a tars. Magyarul feltekeny a pasidra. Van ilyen, de inkabb kutyaknal jellemzo az ilyen. A gazdi uj tarsat nem viselik el. Szerezz neki part. Ne fiatalt, hanem minimum 3-4evest ellenkezo nemu madarat. Ha lesz kivel szorakoznia lehet beken is hagy. De ovatosan a beszoktatassal, mert komoly verekedes is lehet koztuk. Amugy irigyellek kicsit. Mindig ilyen papagajra vagytam, de az en nimfam nem szelidult meg es mar nem is fog. Neked milyen fajta?
2014. dec. 3. 09:22
 4/10 A kérdező kommentje:

sajnos párja már volt több is..első meghalt melette mert halálra szekálta, a másikat inkább elajándékoztuk mert bunyó volt

(enyém fiú, lányokat kapott)

2014. dec. 3. 09:45
 5/10 Janka néni ***** válasza:
0%

Tedd ki, hiába ricsajozik! Majd megszokja. Takard le, mindenképp!

Féltékeny, ha már kinyírt párnak odavitt madarakat, ez nem megoldás.

2014. dec. 3. 12:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nagyon sikoltozol...
2014. dec. 3. 16:43
 7/10 anonim ***** válasza:
35%

Jó lenne tudni milyen fajta papagáj?

Szegényt TELJESEN elrontottátok fejben. Felelősségteljes papagájtartók NEM hagyják hogy a papagáj a párjának tekintse az embert. Kezdetben a szüleid felelőssége lett volna hogy utánanézzen a fajnak, informálódjon a papagájok HELYES tartásáról és neveléséről.

Ez a halálra piszkálás, verekedés érdekes. A faj mellett azt is írd meg tuti ezer százalék hogy hím vagy csak annó a kereskedő/eladó mondta? Pontosan mikor kapta(mennyi ideje volt nálatok amikor társat kapott) ezt a két párt és meddig voltak együtt? Hogyan történt az összeszoktatásuk, csak beraktátok mellé a kalitkába az új madarat vagy hogyan történt? És mekkora kalitkája van(hány cmszer hány cm)? Van elég elfoglaltsága(játékok, rágnivaló,stb)? Van a szobában neki készített játszótér,kiülő?

Mert elég furcsa még az agresszívabb fajoktól is hogy egy ellenkező nemű leendő párral így viselkedett? Nem természetes, nem normális.

2014. dec. 3. 20:41
 8/10 A kérdező kommentje:

kakadu

[link]

2014. dec. 5. 09:48
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Gyonyoru faj. A keresztanyamnak volt ilyen, mindig feltem tole, mert az idegenekkel agressziv volt. Mindig bantani akart es a keresztanyam kozeleben lenni. O elzarta, ha mar nem birt magaval, de nem nagyon lehetett lekenyerezni a madarat. Kisse makacs volt.
2014. dec. 5. 15:17
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

Inkakakadu vagy csak épp ezt linkelted be mert kakadu?

Először is egy ilyen komoly madarat soha az életbe nem vennék egy kisgyereknek nem tudom hogy a szüleid mégis mit gondoltak. NAGYON komoly tudást és TAPASZTALATOT igényel mert nagyon hajlamos ilyesmire mint ami nálatok van SŐT komolyan mondom még könnyen meg is úsztad mert simán támadhatná is a pasidat, csíphetné ahol éri de nemcsak őt hanem a szüleidet, minden idegent is.

A kakadukhoz hozzáértés szükséges mivel az se jó ha túl sokat foglalkozik vele az ember és az se ha túl keveset. Nagyon intelligensek és összetett lelkűek ezért mindenből meg kell találni az arany középutat. Rengeteg kakadu válik agresszívvá, tolltépőssé, ordibálóssá a nem megfelelő tartási körülmények miatt. Komoly és következetes nevelést igényelnek amire egy gyerek nem valószínű hogy képes. Le kell kötni állandóan, el kell fárasztani fizikailag és agyilag is így az hogy csak körülötted van, rajtad van egyáltalán nem elégíti ki a szükségleteit. Na meg amit már írtam hogy nem szabad hagyni hogy az embert tekintse a párjának ezért még a madár ivarérése előtt amikor még "gyerekmadár" akkor kell neki fajtársat venni.

Tehát amit lehetett azt elszúrtátok.

Keresd fel a facebookon a Papagájosok csoportot hátha tud valaki valamit mondani, tanácsolni hogy jobb legyen a helyzet de 15 év rossz nevelését nem 1 nap helyrehozni.

2014. dec. 5. 18:14

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!