Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Szerintetek érdemes megvenni...

Szerintetek érdemes megvenni őket?

Figyelt kérdés

[link]

Első madarunk lenne,viszont a megfelelő madarakat keressük terveink megvalósításához. Azt szeretném,hogyha egészséges madarakat vennék,hogy minél tovább élhessenek családi körünkben. Ennek a két madárnak a színe nagyon megtetszett,viszont akárhol keresem,nem találok hozzájuk hasonló tollazatú madarakat. Véleményt kérek,nem e átverésa fajtája meg ilyesmi...

2014. nov. 30. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:

A googleba beírva a rubin rozellák pirosak. Szerintem csak a kép csal a színüket illetően és igazából pirosak.

Nem tudom mi lenne a terved velük de gondoltam megemlítem ezt:

A rozellák nem családi madarak. Egyesek szerint buták mások szerint nem érdekli őket az ember így nem lehet velük rendesen foglalkozni mert nem lehet őket megszelídíteni, még a kézzel neveltek is visszavadulnak. Ők röpdemadarak mert nagyon aktívak. A legjobb nekik párban(páronként külön röpdében) mert még a saját fajtársukat is megölhetik csapatban. Persze léteznek szelíd rozellák is de ez nem túl gyakori ők általában egyedül tartott sínylődő madarak akik rá vannak kényszerülve a gazdájuk társaságára mert ő az egyetlen társaságuk pedig sokkal jobban örülnének a fajtársuknak.

2014. dec. 1. 01:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát nekem pont családba kéne,de még mielőtt elhamarkodottan döntenénk,alaposan utána járok a dolgoknak.Olvastam,pont itt gyk-n,hogy az egyik nőnek volt,és sokáig vele élt,nagyon embercentrikus volt,néhány szót is tudott.Akkor véleményed szerint milyen papagáj lenne jó családba,ami szerethető,néhány szót is megtanul,nem annyira elviselhetetlen a hangja,mutatós,és nem annyiba kerül mint egy ara. :D
2014. dec. 1. 07:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Én abszolút hullámos párti vagyok:)

Rengeteg színváltozat - biztos tudsz választani.

Az egyik leghalkabb papagáj, bár egyeseket zavar, mert olykor elég sokat hallatja a hangját, én kifejezetten szeretem hallgatni a "csacsogását"... (Amúgy egy szobában alszom velük, amíg fel nem kelek, teljes csönd van - nyáron is, amikor korán világosodik.)

Könnyen szelídíthető, barátságos.

Kicsi, úgyhogy a szobában is elhelyezhetsz egy akkora kalitkát, amiben már egy pár is kényelmesen elvan és akkor is tud repülni, ha valamiért nem engeded ki a szobában - akár csak nem rendszeresen engeded ki.

Egészen jó a hangutánzó képessége, bár az egyedfüggő, hogy melyik tanul meg beszélni - ebben nincs tapasztalatom, nekem egy pár van, és ha többet tartasz, akkor kevesebb az esély, hogy beszéljen, de én meg sem próbálkoztam ezzel, nekem abban telik örömöm, hogy látom, milyen jól elvannak egymással:) Szóval a beszéd ellenére én a párban tartást ajánlom.

Maga a madár olcsó, nekem prémium tápból is csak 2,5 havonta kell egy kg. A legnagyobb beruházás a kalitka volt, de szerencsém volt, találtam egy szuper, meglehetősen nagy kalitkát az olx-en:)

Ha hullámos mellett döntesz, és helyileg jó, Pest környékén tudok tenyésztőt ajánlani (én a nyáron vettem tőle az enyéimet)

2014. dec. 1. 08:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Első madárnak a hullámos tényleg tökéletes.

Hiperaktív, barátkozó, kedves kis bohócok.

Nálam a hullámosok megtanulták a többi papagájom hangjait pedig kezdettől fogva többen vannak. Ebből kiindulva ha fiatalokat veszel, sokat beszélsz hozzájuk kezdettől fogva(kommentálod mit csinálsz, elmeséled nekik a napodat,terveidet,stb mindegy hogy mit csak beszélj azt is csinálhatod pluszba hogy az eseményeket(kaját adsz nekik,kiengeded őket,stb) bizonyos szóhoz vagy szavakhoz kötöd tehát amikor pl. kaját adsz nekik mindig azt mondod jó étvágyat) akkor megtanulhatják a nekik tetsző szavakat. Attól hogy azt mondogatod nekik állandóan hogy szia,szia,szia.... attól még nem biztos hogy meg fogják tanulna vagy hogy ezt fogják megtanulni. Azt tanulják meg amihez kedvük van, ami tetszik nekik. A hangsúly is számíthat, ha monotonon beszélsz lehetséges hogy kevésbé figyelnek.

De ha esetleg nem tanulnának meg beszélni akkor is nagyon jópofa faj, a hímek szinte egész nap mondják a magukét nálam legalábbis de nem zavaró hangerővel megszokható,kellemes háttérzaj szerintem. Csak ajánlani tudom őket én is de nézd és hallgasd meg őket élőben mielőtt döntesz.

2014. dec. 1. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!