Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Kanárival kapcsolatos kérdések...

Csicsky kérdése:

Kanárival kapcsolatos kérdésekre válaszolna valaki?

Figyelt kérdés

Kaptam ajándékba egy kanárisárga kanárit. Hogy pontosan milyen fajta, azt nem tudom, és azt sem, hogy most tenyésztőtől van-e, vagy csak kisállatkertben vette az illető, de meg van gyűrűzve. A madárka a szobában szabadon röpködhet, csak akkor zárom be a kalitkába, ha elmegyek valahová. Az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni:

Meg lehet valahogy tanítani arra, hogy csak a kalitkában piszkítson? Vagy esetleg arra, hogy bizonyos helyekre ne szálljon oda, ill. hogy csak bizonyos helyekre szállhat oda?

Mit jelent az, ha borzolja a tollát? Állítólag akkor csinálja, ha fázik. A szobában ellenben 18 fok alá nem megy a hőmérséklet még éjszaka sem (nappal max. 23 fok szokott lenni). Mekkora lehet a szobában a hőmérsékletingadozás?

A kalitkát naponta kell tisztítani?

Az valami egészségügyi problémára utal, ha időnként nappal is alszik?

Ha pár napra el kell utaznom, akkor elég az, ha beteszek neki kellő mennyiségű élelmet? Esetleg meg kell bíznom valakit, aki majd a vizet naponta cseréli neki?

Amikor eszik a magok felét kiköpi. Ez aztán a kalitka aljában gyűlik össze. Ezt miért csinálja? Nem ízlik neki, mert a magkeverékben olyan magok is vannak, amiket nem akar megenni és másfajta magkeveréket kell neki adni, vagy csak ez valami rossz szokás nála? Azonkívül egyszerre adhatok neki többet is, mint amennyit egy nap alatt megeszik? Akár több napra valót is?

Milyen gyümölcsöket és zöldségeket lehet neki adni és milyen gyakran és mennyit? Én oda szoktam neki adni az almacsutkát.

Miért nem eszik kalciumot? Van benn a kalitkában valami szépiahelyettesítő, merthogy ez jobb, mint a szépia, mert az túl kemény a csőrének, de még egyszer sem nyúlt hozzá. Miért?

Kell a kalitkában a madárhomok? Vagy ezt lehet mellőzni?

Mi az a csőrkoptató? Ez is kell?

Egy evező- vagy farktolla kihullott neki. Ez jelent valamit, vagy az ilyesmi olykor-olykor elő szokott fordulni?

Miért van az, hogy kiszemel bizonyos dolgokat a szobában és aztán ezeket órákon át csipkedi?

Ha feléje nyúlok, akkor kitátja a csőrét majd ráugrik az ujjamra és elkezdi csipkedni. Most ezt örömében csinálja, vagy azért mert nem szereti, ha valaki nyúlkál feléje?

Ha csicsereg, az mindig azt jelenti, hogy jól érzi magát?

A YouTube-on találtam videóra felvett kanáricsipogásokat. Helyes az, ha időnként ezeket lejátszom neki? Mert ugyanis ilyenkor eléggé izgalomba jön és keresi a többi madarat, de persze nem találja őket. Most nem tudom, hogy ez számára jó, vagy csak feleslegesen idegesíti, mert ilyenkor aztán röpköd össze-vissza a szobában.

Az jó, ha a szobában van egy tükör, ami előtt elüldögélhet és nézegetheti magát benne?

2014. nov. 15. 21:07
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat!

@ #10

Egyelőre csak almát szoktam neki adni, mert más nemigen van itthon. Zöldségből meg sárgarépát. Banánt vagy szőlőt ehet?

2015. jan. 31. 15:23
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A banánt mosd meg és úgy hámozd meg hogy ne érj a gyümölcshöz(belsejéhez) majd moss kezed és csak ezután nyúlj hozzá magához a banánhoz(a végeit ne add neki).

Szőlőnél az a legfontosabb hogy biztos vegyszermentes legyen mert a mosás nem elég, benne marad a permet. A szőlő magjait is eheti, nagyon egészséges.

2015. jan. 31. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!