Kaptam egy Ferplast Palladio 3 kalitkát, méretét tekintve milyen madár és hány darab érezné jól magát benne?
uhh hát ez iszonyú pici, nem is értem minek gyártanak ekkorát!! ebben még egy kolibri se tud repülni egy picit se.
2 db pinty? maximum... de jól egyik madár se fogja benne érezni magát :(
Nagyon nem szeretem a Ferplast termékeket. A kalitkáik mint a tiéd is fekete, fehér rácsozatú azaz festett amit egy papagáj szórakozásból simán lerág(egyik-másik darabot lenyel) és ez már önmagában se egészséges nekik de a festék az évek múlásával magától is leválik a rácsról, a festék alatti kezeletlen fém pedig ha rendszeresen a csőrébe veszi a madár fémmérgezést okoz. A másik nagy probléma a kalitkáikkal hogy spórolnak a mélységgel. Ez a 30cm nem a legjobb de sok kalitkájuk még ennél is keskenyebb néhány centivel.
A fentiek miatt nem alkalmasak madártartásra de hogy teljes legyen a lista még az is probléma hogy a kalitkáik ajtajait a papagáj is ki tudja nyitni ha akarja, a kalitkák hossza ugyanannyi vagy kevesebb mint a magassága pedig a hossznak kéne a legnagyobbnak lennie akár többszöröse a magasságnak mivel a madarak főleg vízszintesen közlekednek(repülnek). Aztán a kalitkáik formája se jó általában, nem értem mi bajuk a téglalappal,téglatesttel.
Tehát szerintem semmilyen madárnak nem alkalmas ez a kalitka.
Ha komolyan gondolod a madártartást(tehát nemcsak azért akartál volna hirtelen madarat mert lett egy kalitkád) akkor érdemesebb házilag normális kalitkát csinálni ami minden szempontból megfelelő madártartásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!