Tyúkjaim vannak és sorban döglik meg az összes, mert nem kaptak oltást! Milyen gyógyszer segíthetne?
Az én tyúkjaim sem kaptak soha oltást és élnek és virulnak.
Szerintem más bajuk lehet.Lehet hogy benne vannak egy betegségben,esetleg már betegen kerültek a házhoz,vagy ha olyan nagy fehér hibridtyúkok vannak azok általában nem élnek 1 évnél tovább,valamilyen vegyszer véletlenül ráment a kajájukra és azt ették meg,nem volt friss víz a harminc fokos melegben,vagy esetleg darazsakat ettek stb. és még sorolhatnám.
Kb ilyenek miatt kezdhetnek el pusztulni.
Sok baromfim volt már,sosem oltattam be,pedig sok fajta volt,még sosem pusztultak el tömegesen.Ez egy fajta baromfivírus lehet,ami nálad pusztít.Figyelj,mert te is elkaphatod,ne aludj velük,ha bemész/kimész az ólba,mindig másik ruhát húzz fel.Ügyelj a higiéniára!Használj gumikesztyűt,gumicsizmát!A frissen elpusztult tyúkot tedd bele 1 jól záródó zacskóba,és vidd el az állatorvoshoz kivizsgáltatásra!
Ha az állományod elpusztul,meszeltesd ki,kb.6 hónapig ne tarts ott semilyen állatot,ha veszel tyúkot,kiskorukba oltasd be!
Egy állatorvosnak tanuló
A tyúk az egy buta állat..van h megdöglik!:)
Ilyen buta még a pulyka is aki képes a semmi miatt agyvérzést kapni és szintén megdögleni! Na mindegy levesbe azé jó lesz!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!