Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogy lehet rászoktatni hogy...

Hogy lehet rászoktatni hogy üljön az ujjamra?

Figyelt kérdés
2010. jan. 20. 15:01
 1/5 anonim válasza:
28%
Mi? A Barátnőd?:D
2010. jan. 20. 15:08
 2/5 anonim ***** válasza:
43%
:-DDD
2010. jan. 20. 15:28
 3/5 A kérdező kommentje:
bocs a kérdésért! gondoljátok azt hogy nem is kérdeztem semmit.
2010. jan. 20. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez elég félreérthető volt... :D

De a madarat amúgy egészen pici korától kell szoktatni a kezedhez. Attól is függ, milyen madár. De ha már nagy, akkor sehogy nem tudod. Ha pici, akkor kiengeded a kalitkából, a kezedre rakod az ételt, akkor valószínűleg oda fog szállni. Ha ezt sokszor megcsinálod, előbb-utóbb kaja nélkül is megy.

2010. jan. 20. 15:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez eléggé hiányos válasz!

Először is hullámosoknál akármilyen idős madarat meg lehet szelídíteni, max fiatalabb korában könnyebb!

Másodszor, pedig ha csak kiengeded, attól még nem fog odamenni hozzád! Előbb kalitkán keresztül kell annyira összebarátkoznotok, hogy később simán az ujjadra üljön!

Nekem 2 hím hullámosom volt, amiket mindig etettem a rácson keresztül és egy idő után annyira szelídek lettek, hogy amikor benyúltam hozzájuk, akkor a kezemen ettek és néha verekedtek is! :D

Sőt, amikor egyik-másikuk elszállt, mégis visszajött és simán megfoghattam!

Szóval türelem, barátkozás, minél több együtt töltött idő, és nagyon fontos, hogy sose csinálj hirtelen mozdulatokat, mert azt nem szeretik a madarak!

2010. jan. 20. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!