Milyen fekete madarak tarthatóak engedély nélkül?
sok papagájom,van, de szeretnék még valami madarat ami teljesen fekete, mindegy, hogy "kinti vagy benti madár"
(lehetőleg ne haszonállat legyen pl: tyúk, pulyka stb..)
aranyosak a tyúkok de inkább bent tartanám, és a pipi nem lenne boldog, vagyis ő az lenne csak én nem annyira :D
vad madarakat nem fogok befogni, azért köszi :D
Első vagyok. A beót azért ajánlottam, mert viszonylag könnyű beszerezni.
Van fekete papagáj, természetesen. Elsőnek a vázapapagájokat említeném meg, van "kis" és "nagy" vázapapagáj (két külön faj), mindketten szürkés-feketés színűek. Néhány alfajukat sebezhetőként tartja nyilván az IUCN, ezeket biztosan nem lehet könnyen beszerezni. De a többieket sem hiszem - még nem is láttam "élőben" ilyen madarakat. :(
A másik az igen kevés helyen (és ott is igen drágán) beszerezhető, de természetvédelmi szempontból nem problémás (=Least Concern) pálmakakadu. Ehhez a fajhoz, talán mondanom sem kell, nekem (sajnos) nem sok közöm van - azt sem tudom, hogy hazánkban beszerezhető-e egyáltalán a faj. Viszont őt legalább (a vázapapagájjal ellentétben) láttam már fogságban tartva.
A hullámos papagájnak is van egy nagyon ritka, melanisztikus színváltozata, ez közelít a feketéhez.
Ja... megint én vagyok az.
Van még 4 faj, amiket elfelejtettem megemlíteni.
A gyászkakaduk (pirosfarkú, fehérfarkú, sárgafülű, fehérfülű; ez a 4 faj, a "fehérek" veszélyeztetettek) szintén eléggé feketék. Most többet nincs időm írni. =D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!