Ez a Nagy Sándor papagáj szelid még vagy nem?
Az nem baj, hogy a fajtársaival össze van rakva. Sőt szocializációs szempontból szerintem még jobb is.
Én is nevelek kézzel papagájokat. Szándékosan egyszerre többet ugyan abból a fajból és néha a szüleik, illetve a vad testvériekkel is találkoznak.
Így tanulják meg, hogy ők is papagájok és papagájként mit kell tenniük.
De emellett sokat vannak kézben hogy ragaszkodóak és szelídek legyenek.
Az a lényeg hogy foglalkozva legyen velük. Ha kézzel felnevelik őket, aztán feléjük se néznek akkor ugyan úgy visszavadulhatnak.
Én azt ajánlom, hogy nézd meg hogy hogyan viszonyul a madár a tenyésztőhöz. A kaját a vad madarak is elfogadják kézből. De csak az igazán szelídek engedik megfogni, megsimogatni magukat, azok repülnek a gazdájukra.
Veled szemben először bizalmatlanok lehetnek, mert nem ismernek,de ha nem kezdenek pánik szerűen menekülni az már jó jel.
Pici tanács neked ha fiu vagy, lányt vegyél mert ök a fiukat szeretik..
Ha pedig lány vagy akkor hímet vegyél ha párba veszed akkor tök 8.
Nekem van egy csajszi páromba olyan "szerelmes " hogy a szájábol eszik meglátja és száll rá. Amit jegyezz meg ha megcsíp tudom qván fáj de hagyd ott az újjad , igy fogja megtanulni ki az úr a háznál.
Nagyon időigényes állat , ha kézszelíd. Ha elhanyagolod nem alszol töle.
Bár ha fiu vagy ne igen legyen melletted a csajod mert kajak megtàmadja , annyira oda van a gazdiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!