Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Milyen magkeverék kell az...

Milyen magkeverék kell az énekes és a rózsa bourk papagájnak?

Figyelt kérdés
Saját magam szeretnék összeállítani magkeveréket a papagájaimnak, milyen magokból hány százalék kell? Köszönöm a segítséget.
2014. aug. 23. 20:09
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
miért nem teszed be neki külön a magokat, azt mindegyikből annyit eszik, amennyi jólesik neki? :DDD
2014. aug. 23. 20:19
 2/4 anonim ***** válasza:

A Galambász kuckóban ezt a keveréket árulják ezeknek a papagájoknak.

-sárga köles 26%

-csíkos napraforgó 18%

-fehér köles 12,5%

-fénymag 12%

-fehér napraforgó 7,5%

-hajdina 7,5%

-hántolt zab 7,5%

-lenmag 5%

-kender 3%

-négermag 1%

2014. aug. 24. 21:11
 3/4 anonim ***** válasza:

A Versele-Laga cég ezt a prémium keveréket ajánlja:

Sárga köles 32%

Vörös köles 10%

Hántolt zab 9%

Fénymag 9%

Csíkos napraforgó 6%

Szeklice 5%

Búza 5%

Repce 4%

Kendermag 4%

Fehér köles 4%

Lenmag 3%

Fehér napraforgó 3%

Hántolatlan rizs 2,5%

Hántolatlan földimogyoró 1,5%

Négermag 1%

Japán köles 1%

Én magam keverem az eleséget, mert így jobban megéri a sok madarat etetni. Százalékot nem tudok mondani, kb olyan lesz a végeredmény mint ezek.

Annyit hozzátennék a második recepthez, hogy a mogyorót, repcét, búzát, szeklicét fölösleges beletenni mert nem eszik meg.

Én hántolt zab helyett, sima héjasat használok.

Télen több kendert és szotyolát kapnak, mert kint tartom őket.

Bár írtam, hogy a búzát nem eszik meg, mégis ilyenkor nyáron az eleségük közel 1/3-át teszi ki csírázott formában. (Olyankor már elég puha, hogy elfogyasszák.)

Kölesből ha tehetem nagyobb arányba teszek bele nagy kerek szemű fehéret, mert azt a madarak is jobban szeretik mint a vöröset.(Kicsit drágább, de nem vészes.)

Japán kölest pedig még életemben nem láttam.

2014. aug. 24. 21:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, én is úgy gondolom hogy gazdaságosabb ha saját magam állítom össze.
2014. aug. 26. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!