Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A hullámos papagájt ki kell...

A hullámos papagájt ki kell engedni reptetni?

Figyelt kérdés
A szobámban tartanám egy nagyobb kalitkában egyedül.

2014. aug. 4. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Még jó hogy ki kell,minimum napi 1-2 órára,de az sem baj ha több időt kint van!
2014. aug. 4. 16:31
 2/5 anonim ***** válasza:
53%
Ha nem tud a kalitkában normálisan repülni akkor ki kell. Aki meg csak dísznek akar madarat az ne tartson madarat. És kettőt tarts, mivel szeretik a társaságot. Ahol meg egy elfér ott kettő is.
2014. aug. 4. 16:32
 3/5 anonim válasza:
60%
Mindjárt elsírom magam.!!!! Egyedül?? Legalább vegyél neki egy társat!!! Akármennyit is foglalkozol vele depressziós lesz. Nekem három van.. Úgyhogy mindent tudok róluk. Külömben ki lehet engedni de minden számára veszélyes növényeket vagy ilyesmiket addig vidd ki a szobából.. Ha kérdésed van csak írj.. És bocsi hogy rádförmedtem de nem bírom ha egyedül vannak:-)..
2014. aug. 4. 16:38
 4/5 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem is kettőt vegyél - nem csak a madárnak jó, de két madár sokkal szórakoztatóbb, mint egy. Ha attól tartasz, nem szelídül meg egy, akkor ne aggódj, meg fog - esetleg vegyél először egy fiatalt olyan tenyésztőtől, ahol emberek között nőt fel a kismadár és csak 2-3 hét múlva vegyél mellé hasonló korú párt. 2-3 hetet kibír a madár egyedül és ennyi idő alatt össze is barátkozhatsz vele, a társ miatt meg nem fog visszavadulni.

Reptetni meg ki kell engedni természetesen, mert hát gondolom a "nagyobb" kalitka nálad sem egy 2 méter hosszú röpdét jelent bent a szobában.

2014. aug. 4. 16:43
 5/5 anonim ***** válasza:
83%

Ilyenért nem szoktam írni de most mégis megteszem.

MIÉRT lett lepontozva a 2. és 3. válasz???????

Mert nem ajánlják az egyedüli tartást??

Nekem régen volt egyedüli hullámosom. Most 2 van(egyszerre vettem,együtt szelídítettem őket) de hamarosan 3 lesz. És TÉNYLEG sokkal jobb nekik ha többen vannak, a viselkedésük is teljesen más(nem rossz értelemben).

1 hullámos szelíd,az ember vállán üldögél,alig várja hogy foglalkozzon vele az ember,stb az enyém a hátán feküdt a kezembe és közben hagyta hogy a fejét vakargassam,stb.

2 vagy több hullámos teljesen más. Ha kiskoruktól kezdve van helyük mozogni és nem egy mini kalitkában vannak akkor állandóan pörögnek. Ha az egyik megállna pihenni pár percre a többi a mozgásával,repkedésével,csipogásával ráveszi,arra készteti hogy ne pihenjen hanem csináljon valamit. Ettől még ugyanúgy lehetnek szelídek,az enyémek is szelídek. Ha olyan kedvük van a vállamra repülnek és a hajamat,ruhámat rágják, kézre is jönnek és esznek kézből, van mikor a kezemen udvarolnak egymásnak,etetik egymást, simogatni is lehet őket elméletileg de annyira mehetnékjük van folyton, folyton csinálnak valamit hogy nem gyakran maradnak a kezemen csak úgy hosszú percekig így nem simogatom őket de az egyiket fiatal korában marokra is tudtam fogni.

Azt nem várhatja el az ember hogy rajta legyenek és vele foglalkozzanak egész nap. Ők vadállatok és a vadonban rengetegen vannak együtt így nem fer egyedül tartani őket. És nem egy embertárs nem ugyanaz mint egy madártárs. Az embernek nem ugyanaz a testbeszéde,nem tud repülni a madárral és közben játszani, az ember nem eteti a madarat/párját felöklendezett magokkal és nem fogadja el ha a madár akarja megetetni az embert/párját,stb. Az ember nincs vele a kalitkában, nem ül a madár mellé aludni mint ahogy ők teszik egymás között. Röviden: az ember nem madár.

És igen ha kalitkában van és nem több méteres szobai röpdében akkor mindennap engedd ki repülni 4-5órára legalább. Pár autóúttól távoli vastagabb fűzfaágból,nyárfaágból,nyírfaágból csinálj egy kiülőt a kalitka tetejére vagy a közelébe hogy oda szokjon és ne a bútorokon mászkáljon mert egy átlagos lakásban sok minden van amit nem kéne megrágnia mert ártalmas neki. Később amikor már rászokott és megtalálja a kalitkáját is a kiülőt viheted távolabb is a kalitkától vagy csinálhatsz mégegy kiülőt távolabbra hogy oda-vissza repkedhessen, legyen több hely ami az övé,ahova leszállhat és bármit megrághat semmi se árt neki.

2014. aug. 5. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!