Van két hullámos papagájunk. Abból az egyik csukogatja a jobb szemét. Mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
A viselkedésével semmi gond, aktív. Viszont, ha egy helyben csücsül, akkor a jobb szemét csukogatja. (Azt nem tudom, hogy akkor is, amikor egyedül vannak, de minden esetre, amikor ott vagyok, akkor látom.)2014. júl. 25. 21:13
1/5 anonim válasza:
fél egy kicsit. Nincs semmi baja. Nálam a több éves hullámos is "hunyorít" ha közelebbről nézem :)
2/5 A kérdező kommentje:
Huh. Köszi. De miért hunyorít, ha fél? Pont, hogy nem látja, amitől fél.
2014. júl. 26. 08:06
3/5 anonim válasza:
Semmi köze a félelemhez.
Ez egy teljesen normális dolog.
Egy helyben ülés,pihenés közben általában mindig csukogatják mindkét szemüket. Ez ösztönös dolog és az egymás közti kapcsolattartás része is.
Kevesek által ismert bizalomnövelő módszer is ez. Ha odahajolsz a madárhoz hogy egyszinten legyen a szemetek majd lassan becsukod a szemeid majd 1 másodpercig csukva hagyod majd lassan kinyitod és így tovább akkor a papagáj is elkezdi ezt csinálni. Ezt csinálják egymás között is.
4/5 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy azért csinálja, amikor ott vagyok, hogy én is csináljam? Felém csinálja és nem a másik madár felé.
2014. júl. 26. 15:22
5/5 anonim válasza:
Mint írtam ez ösztönös dolog mivel ugye a természetben, vadonban rengetegen vannak együtt. Így még egy egyedül tartott papagáj is csinálja ezt attól függetlenül hogy van-e mellette másik madár vagy ott van-e a gazdája vagy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!