Mennyi idős korukra lehet eladni a nimfa fiókákat?
Én pár éve nimfákat tenyésztek. Mivel több pár is együtt költ a röpdében ezért nem tudom, hogy melyik fióka mennyi idős. És mivel a belső részben vannak etetve, ami kívülről nem látni és ha bemegyek ők kimennek, ezért azt se látom hogy önállóak-e már.
Ezért más módszert választottam a leválaszthatóság eldöntésére.:
Ha megfigyeled, kirepüléskor a fiókák faroktolla rövidebb mint a szüleiké. És a farkukban minden toll egyforma hosszúságú.
én akkor szoktam elég idősnek ítélni őket, amikor a farkukban a két középső toll láthatóan hosszabb mint a többi.(kb. 2cm-rel)
Ilyenkor már tudnak rendesen manőverezni, tudatosan használják a kijáró nyílást és már önállóak.
Egyébként 3 hetet kell várni kirepülés után, csak ugye én nem írom naptárba hogy mikor jöttek ki...
De ez a módszer nekem bevált. :)
A fiókák nem egyszerre kelnek ki, hanem olyan sorrendben, ahogy a tojások le lettek tojva. De csak 4-5 nap szokott lenni az eltérés közöttük.
Két hét az elég sok, tekintve hogy kb három hetesen már leválaszthatók.
Biztos nem jött ki még egyszer sem?
Ha megpóbálod kitenni a többiek közé akkor már tud repülni, állni az ülőrúdon vagy csak a földön fekszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!