Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi lesz a papagájjal?

Mi lesz a papagájjal?

Figyelt kérdés
A papagájom a mai nap lecsípett egy alufóliadarabot a becsomagolt kaján. A szájában volt az a kis darab és elrepült vele, mielőtt közelebbről is láttam volna. Így nem tudom pontosan, hogy megette-e, de ha mégis akkor lesz valami baj?

2014. jún. 12. 19:53
 1/6 anonim válasza:
Az en papagajom a papirt ragja de semmi baja, mondjuk nem eszi meg. De jobbulast neki. Remeljuk a legjobbakat :)
2014. jún. 12. 20:33
 2/6 anonim válasza:
40%
Nyugi nem lesz semmi baja az enyém is már evett sokkal durvábbakat is :D
2014. jún. 12. 21:03
 3/6 A kérdező kommentje:

hát igen, az enyém is rágja a papírt és nem eszi meg, de ez az alufólia darab...

és köszönöm a gyors választ!:)

2014. jún. 12. 21:04
 4/6 A kérdező kommentje:
na akkor megnyugodtam:) neked is köszönöm a gyors választ!
2014. jún. 12. 21:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagyon - nagyon veszélyes. Madarakhoz értő állatorvos véleménye:

"Egy kb búzaszemnyi nagyságú fém-darabka elég, hogy a madár az örök napraforgómezőkről nézegessen le a gazdájára. Még ha időben észreveszed az első tüneteket, akkor is elég kétséges és drága kezelésnek néz elébe szegény. (dr. Sátorhelyi Tamás)"

És egy fordítás egy angol nyelvű madaras fórumról:

"Fémmel burkolt dolgok, cink, réz, vas és egyéb fémek fémmérgezést okoznak a madaraknál, ha a szervezetükbe kerülnek. Veszélyes lehet a drót, ólom alapú festékek, fém és cink alapú festékek, linóleum, reluxa (műanyag), pezsgős és borosüveg fólia és általában az alufólia, ólomnehezék, csengők ólom nyelvvel, ólomüveg, helytelenül festett kerámia, ruhaékszer (különféle fényes ruhadíszek), cipzár, tükör hátsó oldala, művész festékek, melyek kadmiumot tartalmaznak, fényes kartonpapír vagy papír, mágneses kártyák vagy bankkártyák."

2014. jún. 13. 10:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen ezt a választ is!
2014. jún. 14. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!