Mit lehet csinálni, hogy ne az ereszünk alá építsenek a fecskék?
helyedben boldog lennék, hogy ez a végtelenül kedves, és hasznos madár megtisztel azzal, hogy fészket rak Nálad.
amig épitkezünk mi is szemetelünk :-)
amint kész lesz a fészek, készitsetek egy kis "tálcát" a fészek alá, és nem lesz gond.
kivételezett helyzetben vagy. azt ugye tudod????
ráadásul imédják a szunyogokat, igy gyériteni fogják az élettereteket is!!!
én inkább megoldást keresnék, mint "tiltanám"
ráadásul a számuk is rohamosan csökken sajnos. nem csak a fecskéknek, hanem minden madárnak((((
Fiaméknál az eresz alá egy rozsdafarku rakott fészket :-) most hogy szigeteltek, óvatosan fiókástól áttették őket fészkestől egy "mü ereszalj" alá :-) elfogadta a kismadár :-)
:-) hát nem is tudtam, hogy fecskepelenáknak hivják ezt a kis lemezt, amit a fészek alá lehet tenni :-)
kedves neve van )
akkor én is már igy ajánlottam volna.
Kedves Kérdező! legyen türelmed Hozzájuk. megéri!!!!
És valahogy nem lehetne átszoktatni őket a ház másik falára? Mert itthon hiába mutatom meg ezeket az ötleteket, senki nem fogja értékelni :( Úgyis az lesz mondva, hogy ezt a madárpelenkát is nekünk kell takarítani, meg megcsinálni sem egyszerű. Viszont ha a ház másik falára csinálnák, akkor ott nem lenne baj, csak így, hogy pont arra a felére építenek, ahol mindenki járkál, ahol az ajtó van.
Nagyon sajnálom egyébként a madárkákat :( Itt találtak nálunk sarat, azért itt építkeznek. Csak ha kicsit messzebb vinnék, az jó lenne.
fészekrakáshoz fontos, hogy védett legyen, szerintem figyelik a széljárást, égtájakat is talán, hogy tud rárepülni a fészekre, honnan tud kaját hordani, stb.....
csodák ám a madarak!!!!! nem viccből rakja a fészkét oda, ahová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!