Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Találtam egy kisverebet, mit...

Találtam egy kisverebet, mit tegyek vele?

Figyelt kérdés
Már vannak rendes tollai, lenyomtam a torkán, 6 ilyen bogarat evett: [link] ( Nem tudom pontosan a nevét ) és egy kis vizet is ivott . A farka el van teljesen fordulva és amerre el van fordulva néha olyan ferdén jár . Próbált ugrálni, repülni . Félek hogy elpusztul mert nagyon élénk volt, de már kedvetlen és nem sokat mozog. Most egy nagy dobozban van, és fű van alatta. Mit tanácsolsz ?

#madár #veréb #madarak gondozása
2014. máj. 7. 20:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
El fog pusztulni, sajnos. Nem tudsz vele mit kezdeni. Jobban járt volna,ha egy kóbor macska talál rá, mert akkor nem szenvedett volna.
2014. máj. 7. 20:15
 2/15 anonim ***** válasza:
Nincs a közelben állatmentő szervezet?
2014. máj. 7. 20:22
 3/15 anonim ***** válasza:
Gratulálok h ennyi eszed van....ilyen rovart nem szokott enni, a másik meg miért nem hagytad ott? Valszeg ma tanította az anyja repülni...gondolom ott volt vhol és hívogatta. Legközelebb ne vigyél semmi állatot haza.
2014. máj. 7. 20:25
 4/15 anonim ***** válasza:
szerintem a veréb inkább magot eszik...
2014. máj. 7. 20:44
 5/15 anonim ***** válasza:

állatorvos, vagy vmi efgyetemen biológus tud esetleg segíteni neked.

Szerencsétlen madár magevő, azaz búzát, kölest, ilyemsit kéne neki adni, rovarokkal nem tud mit kezdeni.

Ilyen esetben amúgy alap lenne legalább rákeresni aneten hogy "veréb":

[link]

2014. máj. 7. 21:12
 6/15 anonim ***** válasza:

"Többnyire magevő, egyes elméletek szerint a gabonatermelés terjedésével együtt jutott el nyugatra és északra, azonban opportunista fajként bármit fogyaszthat. Utódait előszeretettel táplálja különböző gerinctelenekkel magas fehérjetartalmuk miatt."

kis verebeknek rovarféléket, meg férgeket ad az anyjuk, bár nem hiszem, hogy pont ilyen temetőbogarat.

2014. máj. 7. 21:18
 7/15 A kérdező kommentje:
Az anyja sehol nem volt fél órán át kerestem a közelben . Megpróbálok adni neki magokat. és légyszi több kritizálást nem kérek.
2014. máj. 8. 09:14
 8/15 A kérdező kommentje:
Nincs se állatmentő szervezet se menhely.
2014. máj. 8. 09:16
 9/15 A kérdező kommentje:
A farka már nem ferde.
2014. máj. 8. 09:19
 10/15 anonim ***** válasza:

A magevő madarak is rovarokkal táplálják a fiókáikat.

A bodobács nem a legjobb választás. Az élénk színéből már lehet arra gondolni hogy a madarak nem fogyasztják, mert valószínűleg kellemetlen ízű esetleg mérgező.

Inkább lisztkukacot, sáskákat, horgászboltban kapható csontit vagy főtt tojást adj neki.

azért nem mozog sokat, mert elég nagy stresszt jelent neki, hogy megfogtad hiszen ő egy vad madár. Ráadásul óránként kéne etetni megfelelő táplálékkal.

Ha megakarod menteni, vidd vissza a találás helyszínére. Az anyja valószínűleg azért nem volt ott, mert mert félt tőled.

Ez egy természetes reakció, hogy amikor a veszély (kutya, macska, ember...) megjelenik akkor ő elrepül, és a fióka meghúzza magát a fűben. de utána visszamegy és tovább gondoskodik róla.

2014. máj. 8. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!