Miért csinálja ezt a nimfa papagájom? Mit tegyek?
Vegyél egy párt mellé! Lenyugszik és csend lesz, csak arra figyelj, hogy ha azonos neműek és kisebb helyre összevannak zárva, akkor verekedések lesznek, sokszor még hs párba vannak, de nem harmonizálnak is vannak verekedések, de ez idővel megoldódik, csak az a lényeg, hogy különböző neműek legyenek (ha nincs odu valószínű nem tojnak, ha mégis akkor is el lehet venni alóla)
Lehet, hogy hülyén hangzik, de egy madár sokkal hangosabb és nyugtalanabb mint 2. Nekem többen vannak (nem 2-3 db) de a tizen akárhány nimfa nincs olyan hanggal mint egy ami unalmában nemtud mit kezdeni magával és csak kiabál. Ha már min. 2 van akkor már elszórakoztatják egymást :)
Milyen nemű? Mennyi idős és mennyit foglalkozol vele? Mert a kiabálás oka lehet az is, hogy eddig többet volt vele foglalkozva, és ezt "követeli" visza, mert mostanában nincs rá annyi időd mint azelőtt.
Az lehet a gond, hogy a tojó elutasítja a hím udvarlását. Ha nem tetszene a hímnek a tojó akkor nem kezdett volna el még jobban visítozni amikor kivetted mellõle.
Nálam is volt ilyen gond. A meglévõ nimfa páromhoz befogadtam egy másik hímet mert megunta az elõzõ tulaja. Addig minden a legnagyobb rendben volt amíg nem lett ivarérett az új papagáj. Elkezdett udvarolni a tojónak de mivel neki volt párja figyelmem kívûl hagyta ezt. Ezután agresszív lett és folyton megtámadta a tojót meg a párját is. Minden nap visítozott és felénk is agresszív volt a megnyílvánulása. Nem tudtam megoldani, hogy külön tartsam õket ezért megváltam a visító hímtõl.
Az új gazdánál van párja, az a tojó elfogadta az udvarlást és nem volt semmi panasz a papagájomra. Most már tojást is raktak és egyik már ki is kelt. Jó döntés volt megvállni tôle mert ott boldog lehet a párjával :)
Viszont nem tudom Te mit tehetnél, gondolom a két hónap alatt eléggé megszeretted a tojót, nem lehet csak úgy lecserélni mint egy tárgyat. Az se biztos egyáltalán, hogy a tojóval van baja a hímnek. Sajnos használható tanáccsal nem tudok szolgálni csak egy indokkal, hogy miért viselkedhet így. Remélem találsz megoldást a problémára. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!